Veikkausliigassa Ykkösen viime kauden voittajan statuksella ensi kaudella debytoiva HIFK julkisti torstaina Pekka Sihvolan vuoden sopimuksen.

30-vuotias kärkimies tuo mukanaan roppakaupalla uskottavuutta HIFK:n joukkueeseen. Sihvola teki kolmeen edelliseen kauteen 33 maalia MYPA:lle vaikka viime kaudesta esimerkiksi lähes puolet jäi pelaamatta loukkaantumisen vuoksi.

HIFK-luotsi Jani Honkavaara katsoo saaneensa rivistöönsä joukkuetta kokonaisvaltaisesti kehittävän pelimiehen.

– Valmentajana pitää aina miettiä, että sopiiko pelaaja joukkueeseen. Sihvola tuo kaikilla osa-alueilla joukkueellemme lisäarvoa. Kyseessä on maalintekijä, joka on hyvä urheilija sekä hyvä jalkapalloilija, Honkavaara kertoi HIFK:n kotisivuilla.

Sihvolalle paras kokonaispaketti

Sihvolan mukaan HIFK:n tarjoama kokonaispaketti oli sopimuksen synnyn kannalta ratkaisevassa roolissa. Espoosta kotoisin oleva maalintekijä on “ollut reissussa” vuodesta 2007 lähtien, joten mahdollisuus pelata Veikkausliigaa juuri Helsingissä vaikutti yhtälöön.

– IFK:ssa on tällä hetkellä oikeanlainen tekemisen meininki. Juttelin pelaajien ja valmennusjohdon kanssa ja he saivat minut vakuutetuksi. Koin, että nyt on hyvä hetki hypätä remmiin messiin, Sihvola kertoi.

– Minulla on vahva fiilis siitä, että pelaaminen IFK:ssa on poikkeuksellinen mahdollisuus kaikille seuran pelaajille. Seuran brändi on niin vahva, että buumi tulee varmasti olemaan aika kova ensi kesänä. Pääsemme näyttämään kaikille mihin liigatasolla pystymme.