HIFK:n tuoreella hyökkääjätähdellä on titaanilevyä kasvoissaan: ”Se oli aika värikäs peli”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK:hon yhden vuoden sopimuksen solminut hyökkääjä Pekka Sihvola koki kovia Veikkausliigassa viime kesänä.

Myllykosken Pallosta HIFK:n paitaan siirtyvän Sihvolan, 30, pelit loppuivat viime vuonna jo hyvissä ajoin ennen veikkausliigakauden päättymistä. Kärkimies loukkasi polvensa ja kasvonsa heinäkuun loppupuolella pelatussa ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan, ja samalla hänen kautensa oli ohi. Hyökkääjä kuntouttaa edelleen ottelussa saamiaan vammoja.

– Polvi jouduttiin operoimaan, saman pelin jälkeen jouduttiin operoimaan myös naama, Sihvola kertoi HIFK:n aamuharjoituksissa torstaina Talin jalkapallohallissa.

Sihvolan polvesta jouduttiin korjaamaan kierukka, jota hän kuntoutti koko syksyn. Naamaan tullut poskivamma saatiin korjattua polvea nopeammin, eikä tällistä ole nykyisin enää haittaa.

– Poski murtui ja tänne laitettiin sitten pari titaanilevyä, Sihvola sanoi näyttäen tarkan kohdan kasvoistaan.

Epäonnisessa heinäkuun helleottelussa Sihvolalta hajosi ensimmäisellä jaksolla polvi, jonka jälkeen hän sai vielä tällin naamaansa toisella puoliajalla. Kuumien olosuhteiden takia Sihvola kävi vaihtopenkillä hörppäämässä nestettä ottelun virallisella juomatauolla. Samalla MyPan lääkäri sanoi, että pelaajan kannattaa jäädä vaihtoon, sen verran pahalta hänen vammansa näyttivät. Sihvola totteli.

– Halusin takaisin kentälle (kasvoihin kohdistuneen iskun jälkeen), sitten tein maalin ja sitten tuli se juomatauko, jonka jälkeen menin vaihtoon, ”Peksi” selitti.

Kivut iskivät Sihvolan naamaan melko pian hänen tultua vaihtoon, ja hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Viikkoa myöhemmin hän huomasi myös polven vaivaavan, ja tarkemmissa tutkimuksissa todettiin kierrukan vaativan leikkaushoitoa.

MyPan ottelu KuPS:aa vastaan viime heinäkuussa oli kokonaisuudessaan kamppailu, jonka Sihvola tulee aina muistamaan. Eikä ainoastaan loukkaantumistensa vuoksi.

– Se oli muutenkin aika värikäs peli. Voitettiin 5-3 ja tehtiin viisi maalia alivoimalla, Sihvola muisti.

Sihvola ei ole vielä tällä hetkellä täydessä pelikunnossa, eikä osaa vielä sanoa tarkkaa päivämäärää siitä, koska palaa täysillä tositoimiin.

– Ollaan vasta tammikuussa niin ei viitsi höntyillä, vaikka pelihaluthan olisi tietysti hirveän kovat.

Pekka Sihvola tykitti MyPalle kolmen kauden aikana 33 maalia ja antoi 15 maaliin johtanutta syöttöä. Hän voitti Iltalehden Leijonapörssin kausina 2012 ja 2013. Viime kaudella hän teki kouvolalaisille seitsemän osumaa 19 ottelussa.

Sihvola pelaa HIFK:ssa ensi kaudella numerolla 9.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!