IFK Mariehamniin siirtynyt Viitala: ”Tämä on kuin sisäoppilaitos”

© Kuva: Juha Tamminen

Maalivahti Walter Viitala siirtyi viime kauden päätteeksi Veikkausliigalisenssin menettäneestä FC Hongasta IFK Mariehamniin. 23-vuotias Viitala pelaa ensimmäistä kertaa urallaan pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa joukkueessa.

Viitala muutti Maarianhaminaan tammikuun alussa.

– Tosi positiivisesti on mennyt tähän asti. Minut on otettu hyvin vastaan, ja asuntokin sijaitsee erinomaisella paikalla.

– Kaikki asiat toimivat, ja voin itse keskittyä pelkästään jalkapalloon. Tämän takia tuntuukin, että olen nyt ensimmäistä kertaa urallani ammattilainen, Viitala kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Ahvenanmaan harjoitusolosuhteet ja IFK:n maalivahtivalmentaja Johan Sundman saavat Viitalalta kiitosta.

– Olosuhteet harjoitella myös omalla ajalla ovat huippuluokkaa. Tämä on vähän kuin sisäoppilaitos: sitä treenaa, syö ja nukkuu. Se sopii minulle erinomaisesti tässä vaiheessa uraa.

– Maalivahtivalmentaja on myös erittäin analyyttinen ja sitoutunut. Olen saanut Johanilta erittäin hyviä kehityskohteita, ja aina on mahdollisuus jäädä harjoitusten jälkeen tekemään ekstraa kun vain haluaa.

Viitala kilpailee IFK:ssa peliajasta häntä kaksi vuotta nuoremman Otso Virtasen kanssa.

– Otso on mukava ja rento tyyppi, jonka kanssa meillä on rehti kilpailutilanne. Tässä pitää tehdä todella paljon töitä, jotta saa ykkösveskarin paikan. Se on tavoitteena, siksi tulin IFK Mariehamniin, Viitala toteaa.

Matti Heikkilä

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kertoimet ottelulle FC Honka - IFK Mariehamn 19.10.2019