Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti vuotensa maukkaalla voitolla Ruotsista Abu Dhabissa. Päävalmentaja Mixu Paatelainen oli voitosta luonnollisesti mielissään.

– On hienoa voittaa Ruotsi. Se on loistava joukkue ja heillä on erittäin hyviä yksilöitä, vaikkei heillä hirveästi ole maaotteluita Johan Elmanderia lukuun ottamatta.

– Annan kiitosta meidän pelaajille ja siitä miten he puolustivat. Välillä syöttäminen oli vähän hosumista, mutta kokonaisuudessaan hieno ja mukava voitto, Paatelainen mietti pelin jälkeen Palloliiton sivuilla.

Huuhkajien riveissä nähtiin useita debytantteja, kun Roope Riski, Johannes Laaksonen ja Robin Lod tekivät ensiesiintymisensä A-maajoukkueessa. Riski kiitti iskemällä ottelun ainokaisen.

– Se on osoitus onnistuneesta työstä seurajoukkueessa. Roope on näyttänyt pirteältä harjoituksissa ja hän on aina vaarallinen linjan taakse päästyään.

Seuraavaksi Suomi kohtaa torstaina Jemenin. Siihen otteluun valmistautuminen alkaa tiistaina iltapäivästä.

– Huomenna (tiistaina) pelaajilla on pikkaisen vapaa-aikaa aamupäivän ajan ja sitten iltapäivästä katse siirretään kohti Jemeniä. Olemme harjoitelleet kovaa ja valmistauduimme tähän peliin tiiviisti, niin pelaajat ovat ansainneet vähän vapaa-aikaa.

Ensimmäiseen otteluun verrattuna Suomen joukkueeseen on tulossa muutoksia, sillä Lukas Hradecky ja Teemu Pukki lähtivät heti pelin jälkeen takaisin kohti Kööpenhaminaa.

– Avauskokoonpanoon tulee tietenkin muutoksia, ja Jemen antaa sitten oman haasteensa ja menemme kohti uusia seikkailuja. Heillä on nopeita ja teknisiä pelaajia ja toivottavasti pystymme syöttämään ja pitämään palloa heitä vastaan, Paatelainen pohti.