Ajaxin ja Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander on tyytymätön seurajoukkueensa kevätkierroksen alkuun. Ajax voitti ensimmäisen tauon jälkeisen ottelunsa ja toisessa pelissä hallitseva mestari pelasi maalittoman tasapelin Feyenoordin kanssa. Kippari Moisanderin mukaan näissä tuloksissa oli paljon onnea mukana.

– Feyenoordin kanssa meillä kävi tuuri. Se oli todella huono peli meiltä. Tasapeli oli meille hyvä tulos, sillä paljon heikommin olisi voinut käydä.

– Kevätkierroksen ensimmäisessä ottelussa voitimme Groningenin 2-0, mutta myös siinä ottelussa olimme huonoja. Pelimme täytyy ehdottomasti parantua ja nopeasti. Muuten putoamme mestaruustaistelusta, Moisander sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Ajaxilla on alkamassa vaikeiden pelien putki. Kolmesta seuraavasta ottelusta olisi otettava hyvin pisteitä, muuten kevätkierroksen kahdella voitolla aloittanut PSV menee menojaan.

– Meidän eromme PSV Eindhoveniin on nyt kuusi pistettä eli PSV on ottanut pari pistettä eroa lisää. Meillä ei ole varaa pudotella pisteitä juurikaan enää. Juuri tällä hetkellä tilanne on hankala, sillä pelimme ei kulje ja sairastuvalla on turhan paljon väkeä.

– Pelaamme sunnuntaina aina vaikean vierasottelun Vitesseä vastaan. Sitten tulee AZ. Meillä ei ole aikaa odotella, että peli loksahtaa kohdalleen vaan sen on tapahduttava nyt, Moisander painottaa.

Ajaxin putoaminen kuuden pisteen päähän kärjestä on aiheuttanut amsterdamilaismediassa paljon kritiikkiä. Lähes koskemattomana pidetty valmentaja Frank de Boer on ollut pääosin kritiikin kohteena.

– Aika uskomatonta, että media hyökkää nyt Frankia vastaan. Pari huonompaa peliä riitti tähän. Nyt meidän täytyy kentällä vaimentaa tuo kritiikki, Huuhkaja-kippari sanoo.

– Voitto sunnuntaina pitäisi meidät hyvissä asemissa. Sunnuntain peli on siis hyvin tärkeä meille, kokonaistyörauhankin kannalta.

Matti Heikkilä