Kovassa tuulessa ja sateessa Paisleyssa uudenvuodenpäivänä pelattu Skotlannin valioliigan ottelu St. Mirren – Kilmarnock puhutti jälkeenpäin ennen kaikkea rangaistuspotkutuomioittensa takia.

Ottelu päättyi Kilmarnockin 2-1-voittoon ja kaikki osumat syntyivät toisella puoliajalla rangaistuspotkuista. Maalinteon aloitti loukkaantumiset taakseen jättänyt Alexei Eremenko junior, joka pamautti ”Killiesin” johtoon toisen puoliajan alussa. Maali oli ”Losalle” jo toinen perättäinen paluun jälkeen.

Erotuomari Willie Collum ei kovin korkeaa arvosanaa etenkään kotijoukkueen tilapäismanageri Gary Tealelta saanut.

– Tuomariston ratkaisut maksoivat meille kalliisti. Olen katsonut tilanteet uudestaan ja olen erittäin pettynyt. Ensimmäinen Kilmarnockille – ja minusta ne eivät olleet rangaistuspotkuja – ja meidän saamamme, yrittikö hän tasata tilannetta vähän antamalla meillekin rangaistuspotkun, Teale jyrisi BBC Scotlandille.

– Minusta sekään ei ollut rangaistuspotku. Minua itse asiassa nolotti kun saimme pilkun, joka ei ollut sen arvoinen.

Kilmarnockin manageri Allan Johnston myönsi hänkin tuomioiden olleen hiukan kyseenalaisia.

– Ensimmäinen rangaistuspotku oli ehkä hiukan kevyt tuomio, minäkin varmasti marisisin siitä, mutta toinen näytti selvältä. Vastustajan pilkku näytti myös hyvin kevyeltä, Johnston sanaili.

– Tammikuu on meille todella iso kuukausi ja on tärkeää, että jatkamme rakentamista tälle tulokselle. Tämä oli hieno meille tärkeään aikaan kautta.