Veikkausliiga -joukkuetta, sekä Kakkosessa pelaavaa Akatemiaa pyörittävä Seinäjoen Jalkapallokerho Oy ja Ykkösen joukkueen toiminnasta vastaava FC Jazz Oy Porista ovat solmineet ainutlaatuisen kumppanuussopimuksen.

Tiedotteen mukaan seurojen yhdessä suunnittelemalla pitkäjänteisellä työllä luodaan pelaajapolku, jossa junioreista ja kehityskykyisistä pelaajista tehdään huippujalkapalloilijoita kansainvälisille jalkapalloareenoille.

Seinäjoen Jalkapallokerho Oy:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoo uudesta kumppanuusmallista.

– Yhteistyön tarkoituksena on saada parhaat B- tai A-juniori-ikäiset pelaajat koko Pohjanmaan ja Satakunnan alueelta mukaan yhteiseen pelaajapolkuun, joka tarjoaa pelimahdollisuuden joko Kakkosessa, Ykkösessä tai Veikkausliigassa. Nuoret pelaajat ympäri Suomen ovat tervetulleita. Vastaavaa kuviota ei ole Suomessa aiemmin ollut.

– Nyt pystymme tarjoamaan nuorille parhaan mahdollisuuden kehittyä ja pelata omaa tasoaan vastaavalla sarjatasolla. Kaikki tämä tehdään jotta pelaajat kehittyisivät huipputasolle ja lähtisivät maailmalle valmiimpina pelaajina. Tämä on osa SJK:n viiden vuoden suunnitelmaa, päättää Sarajärvi.

”Tämä on todella ainutlaatuinen mahdollisuus”

Myös FC Jazz Oy:n puheenjohtaja Kari Kaivo-oja on iloinen mahdollisuudesta, jonka yhteistyö tuo pelaajille ja seuroille.

– Raimo Sarajärven sanoihin on helppo yhtyä. Tämä on todella ainutlaatuinen mahdollisuus FC Jazzin pelaajien ja omien junioreiden lisäksi, koko Satakunnan jalkapalloileville junioreille sekä myös laajemmin. Edustustason pelaajien siirrot SJK:n ja Jazzin välillä tulevat antamaan tässä yhteistyössä FC Jazzille uutta ”potkua”, joka nostaa koko seuran uudelle tasolle.

– Olen iloinen siitä, että SJK:lta löytyi tahtoa tällaiseen pitkän tähtäimen yhteistyöhön, mikä mielestäni on myös luottamuksen osoitus FC Jazzille, päättää Kaivo-oja.

Kumppanuussopimus astuu voimaan heti ja sitä aloitetaan toteuttamaan alkavalla kaudella 2015. Tavoitteena on, että pelaajapolun tuotteena syntyneet huippujalkapalloilijat myydään kansainvälisille suurseuroille. Saaduilla tuloilla voidaan parantaa ja edesauttaa pelaajapolun taloudellisia edellytyksiä entistä parempiin saavutuksiin ja tuloksiin. Sopimuksessa on määritelty pelaajaliikenteen ehdot, sekä mahdollisten huippujalkapalloilijoiden myyntitulojen jakaminen. Sopimuksessa huomioidaan myös junioriseurat.

Kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka on rakennettu pitkäaikaisen yhteistyön varaan. Sopimus ei pääty vaikka seurojen edustusjoukkueet pelaisivat samassa sarjassa.