Veikkausliigaan kabinetin kautta noussut KTP julkisti torstaina kaksivuotisen pelaajasopimuksen Ilari Äijälän kanssa. Kokenut 194 Veikkausliigapeliä pelannut pelaaja siirtyi Kotkaan FC Hongasta, jota hän edusti neljä edellistä kautta.

Äijälä on vakuuttunut, että toistaiseksi kymmenen pelaajasopimusta julkistaneella nousijajoukkueella tulee olemaan ensi kaudella kilpailukykyinen pelaajisto.

– Seurajohto on vakuuttanut, että he kasaavat hyvän ryhmän, ja lisää pelaajasopimuksia on tulossa lähiaikoina.

– Tarvitsemme vielä lukuisia pelaajia, mutta tällä hetkellä on seurojen markkinat ja paljon laadukkaita pelimiehiä vapaana, Äijälä sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Kotkassa vasenjalkaista Äijälää on kaavailtu keskikentän vasemmalle laidalle tai keskustaan. Aiemmin lähinnä vasempana laitapuolustajana tai linkkinä pelannut Äijälä pelasi syksyn Hongassa juuri keskikentän keskustassa.

– Alustavasti on juteltu, että nämä kaksi pelipaikkaa ovat mahdollisia. Katsotaan nyt, siellä pelataan missä on eniten tarvetta, Äijälä kertoo.

Hongan kanssa jo jatkosopimuksen tehneelle perheelliselle miehelle vuodenvaihde oli stressaavaa aikaa, kun työpaikka lähti alta. Nyt asiat ovat kuitenkin hyvällä mallilla.

– Jalkapalloammattilaisuus ei ole näyttänyt viime aikoina parhaita puoliaan. Lainat pitää maksaa eikä muuttaminen ison pesueen kanssa ole ikinä helppoa. KTP tarjosi kuitenkin hyvän kokonaispaketin.

-. Kotka on jalkapallokaupunki, viime visiitiltä jäi sekä paikasta että faneista erittäin hyvät muistot, Kotkassa lainalla kaudella 2007 pelannut Äijälä iloitsee.

Matti Heikkilä