Veikkausliigan vuoden maalivahdiksi valittu FC Lahden Henrik Moisander antaisi maailman parhaan pelaajan palkinnon Saksan ja Bayern Münchenin maalivahdille Manuel Neuerille.

FIFA Ballon d’Or jaetaan 12. tammikuuta. Kolme eniten ääniä saanutta pelaajaa ovat Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Manuel Neuer.

– Olenko hieman puolueellinen, mutta antaisin palkinnon nyt Neuerille, FC Lahden maalivahti sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Toivon, että hän sen myös saa. Neuer oli niin hyvä MM-kisoissa ja on lisäksi ollut jäätävä Bayernissa. Nyt olisi hyvä valita maalivahti kun Neuer on ollut niin isossa roolissa, A-maajoukkuerinkiin noussut turkulainen perustelee.

Henrikin veli Niklas on ollut mukana äänestämässä maailman parasta pelaajaa. Palkinto jaetaan maajoukkuekapteeneiden ja -valmentajien äänten perusteella. Kenties Henrikillä on sisäpiirin tietoa kapteenien äänestyskäyttäytymisestä?

– Olen joka tapauksessa skeptinen valinnan suhteen. Joko Messi tai Ronaldo on todennäköisempi vaihtoehto, Henrik Moisander harmittelee.

Matti Heikkilä