Teemu Tainion aktiiviura on nyt ohi, mutta tarinat kentiltä ja niiden ulkopuolelta jäävät elämään. Yksi pitkään Tainion kanssa Huuhkajissa pelanneista pelaajista on Antti Niemi.

Niemen mukaan Tainio oli Jari Litmasen ohella jo nuorena poikkeuksellinen suomalaislahjakkuus.

– Teme on yksi niistä pelaajista, josta tiesin heti, että tulee hyvä ura. Jari oli yksi samanlainen, ulkomailla muutaman vastaavan olen nähnyt, Niemi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Hän pelasi ensimmäisen karsintaottelunsa Saksaa vastaan kotona. Nuori poika oli loistava. Silloin viimeistään tiesi, että tuosta tulee kova pelaaja.

[nosto tasoitus=”oikea”]Nuori poika oli loistava. Silloin viimeistään tiesi, että tuosta tulee kova pelaaja.[/nosto]Niemen mukaan Tainio oli pelaaja, jollaista jokainen menestyvä joukkue tarvitsee.

– Miljoona tarinaa voisi Temestä kertoa… hän oli joukkueen sydän kentällä ja kentän ulkopuolella – pelimies isolla Peellä. Itseluottamus oli kova. Vaikka tuli huono suoritus, hän uskalsi yrittää samaa juttua perään ja todennäköisesti onnistui siinä.

Tämä olikin Niemen mukaan Tainion suuria vahvuuksia. Tornion Terrieri ei murentunut tiukassakaan paikassa.

– Henkinen kantti oli Temellä suuri juttu, Niemi sanoo.

– Temen yksi suuri valtti oli lisäksi jalkapalloäly. Hän teki asiat oikeassa paikassa, katkot ja kaikki. Varmasti hän oli ikävä vastustaja, joka pääsi aika hyvin vastustajan ihon alle. Molempiin suuntiin vahva pelaaja, todella monipuolinen.