Entisen Arsenalin keskikenttämiehen Emmanuel Petit’n mielestä tykkimiesten nykyryhmästä puuttuu ”tappajat”.

Petit oli Arsenalin miehistössä, kun seura voitti kaudella 1997-1998 tuplan Englannissa. Ranskalainen juhli myös MM-kultaa ja EM-kultaa maajoukkueessa vuosina 1998 ja 2000.

– Pitää muistaa millainen puolustus meillä oli silloin. Pystyimme luottamaan David Seamaniin, Tony Adamsiin, Martin Keowniin sekä moniin muihin. Tiesimme kuinka matkustaa peleihin ja kuinka kamppailla. Muistan kun Adams kertoi minulle ennen Wimbledon-vieraspeliä: ”Manu, unohda jalkapallo, tämä on sotaa”, Petit kommentoi The Mirror -lehdelle.

– Tiesimme miten asennoitua, koska meillä oli vain yksi tavoite: voittaa pelit.

Petit näkee pelin evoluution ottaneen jo useita askelia eteenpäin. Ensin tuli pyrkimys jopa äärettömään pallonhallintaan ja tällä ajatuksella Barcelona voitti kaiken. Nyt on menty jo osin eteenpäin kehityksessä.

– Tänä päivänä pitää olla suoraviivaisempi ja pragmaattisempi. Saksan maajoukkue ja Real Madrid ovat siitä hyviä esimerkkejä.

– Arsenalilla on hyviä, kauniita pelaajia, mutta joukkueesta puuttuu ”tappajat”. Kun olimme huipulla, olimme kovia. Tavoitteenamme ei ollut näyttää hyvältä.