Syyskauden Bundesliigan ylivoimaisena joukkueena – niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin – päättäneen Bayern Münchenin kone on yskinyt talvitauon jälkeen.

Joukkue pelasi jo toisen voitottoman ottelunsa, kun Schalke pakotti hallitsevan mestarin pistejakoon 1-1-lukemin, vieläpä Bayernin kotikentällä.

Viikonlopun tuloksena Bayernillä oli kauden avaustappio 1-4-lukemin sarjakakkosen Wolsfburgin vieraana. Bayernin onneksi myös Wolsfburg jäi 1-1-tasapeliin tiistaina Frankfurtissa.

Bayern-luotsi Pep Guardiola otti ottelun jälkeen positiivisen näkökulman, olihan joukkue joutunut pitkään taistelemaan miesvajaalla. Bayernin Jerome Boateng sai katsoa punaista jo 17. minuutilla aiheuttaen rankkarin. Manuel Neuer kuitenkin torjui Schalke-pelaaja Eric Choupo-Motingin yrityksen.

Bayern meni johtoon Arjen Robbenin maalilla reilun tunnin pelin jälkeen, mutta Saksan maajoukkuemies Benedikt Höwedes toi Schalken tasoihin viisi minuuttia myöhemmin.

– Olen erittäin, erittäin tyytyväinen. Toki halusimme kolme pistettä, mutta pelaaminen miesvajaalla 70 minuuttia Schalkea vastaan ei ole helppoa. Meillä oli kuitenkin tarpeeksi paikkoja [jopa voittoon] ja peli oli hallussamme, Soccerway-sivusto siteerasi Guardiolaa.

– Pelimme oli parempaa kuin Wolfsburgia vastaan. Kaikki on kunnossa. Ulosajossa ei ollut epäselvyyttä. Olimme onnekkaita, että he eivät onnistuneet sitä seuranneessa rankkarissa.

(Päivitys 11.53. Korjattu otsikkoon, että BAyern menettänyt viisi pistettä kahdessa pelissä, ei neljä.)