Evertonin kausi Valioliigassa ei ole sujunut odotusten mukaisesti, mutta joukkue osoitti osaamistaan komealla tavalla torstaina Eurooppa-liigan jatkopelien avauksessa kaatamalla vieraskentällä sveitsiläisen Young Boysin komeasti 4-1.

Ottelu Bernissä ei alkanut Evertonin kannalta kaksisesti kun Guillaume Hoarau vei isännät johtoon jo 10. minuutilla. 24. minuutilla peli oli kuitenkin tasan Romelu Lukakun puskettua pallon voimalla verkkoon. Everton siirtyi johtoon vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Seamus Coleman pääsi ohjaamaan takatolpalta helposti johtomaalin. Varttia myöhemmin takatolpalla oli vapaana puolestaan Lukaku, joka iski tilanteeksi jo 1-3.

Toinen puoliaika ehti vanhentua vajaan vartin, kun Lukaku karkasi Ross Barkleyn komeasta läpisyötöstä, eikä erehtynyt vaan täydensi hattutemppunsa.

Viisi minuuttia 1-4-maalin jälkeen Evertonin John Stones kuittasi suoran punaisen ja YB:lle tuomittiin rangaistuspotku. Hoarau ampui 11 metristä kuitenkin karkeasti ja vieraat vetäytyivät tämän jälkeen kuoreensa ja pitivät lopulta helpohkosti kiinni kolmen maalin etumatkastaan.

Evertonin ohella Eurooppa-liigan alkuillan otteluissa vakuuttaviin vierasvoittoihin ylsivät Tarbzonsporin 4-0 nuijinut Napoli ja AaB Aalborgista 3-1-voiton hakenut HJK:lle lohkovaiheesta tuttu Club Brügge.