FC Lahti kiinnostaa MYPA:n pelaajia: ”Sieltä suunnasta on ollut vähän kyselyitä”

© Kuva: Juha Tamminen

Konkurssiin ajautuneesta Myllykosken Pallo 47:n pelaajistosta moni on osoittanut kiinnostustaan Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkuetta FC Lahtea kohtaan.

FC Lahden joukkue on täydentymässä kovaa vauhtia. Joukkueen päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen mukaan joukkue on paria kovaa pelimiestä lukuun ottamatta valmis. Ensisijaisesti Korkeakunnas hakee joukkueeseensa keskimmäistä keskikenttäpelaajaa ja hyökkääjää, jotka ovat molemmat tulossa koeaikasopimuksella Lahteen ulkomailta piakkoin.

– Meillä on aika lailla joukkue täynnä. Saattaa olla tulossa nuoria miehiä vielä (testille) Kymenlaaksosta päin. Sieltä suunnasta on ollut vähän kyselyitä. He ovat nuorempia pelaajia, Korkeakunnas kertoi SuomiFutis-sivustolle viitaten MYPA:n pelaajiin.

Korkeakunnas valmensi MYPA:ssa kausina 2011-13. Osa testille haluavista pelaajista on hänelle tuttuja.

– He olivat aika nuoria miehiä silloin. Kyllä niitä oli edustuksen mukanakin.

Nuorien pelaajien kohdalla ei ole vielä sovittu testistä, vaikka moni haluaisikin ilomielin tulla näyttämään taitojaan Lahteen.

Korkeakunnaksen mukaan FC Lahteen on tänäkin vuonna kohdistunut pelaajarintamalta kosolti kiinnostusta. Hänen mielestään seuran toiminta on parin viime vuoden aikana mennyt kosolti eteenpäin, mikä lienee päällimäinen syy pelaajien mielenkiinnolle.

– Viime vuonna oli paljon imua ja tuntuu, että tänäkin vuonna on ollut entistä enemmän. Saattaa johtua siitä, että ensi kaudella on europelejä ja että pelaajat puhuvat tietenkin keskenään, ”Toke” sanoi, ja jatkoi:

– Lahdessa on varmasti tehty asioita oikein. On hallia ja lämmitettyä tekonurmea, lupaukset on pidetty, yleisöä käy hyvin peleissä ja valmennuspuolelle on saatu lisää paukkuja. Viimeiset vuodet seuran ympärillä on ollut hyvä värinä.

Toni Korkeakunnas siirtyi FC Lahden päävalmentajaksi viime kaudeksi 2+1-vuotisella sopimuksella. Heti debyyttikaudellaan hän johdatti joukkueen sen seurahistorian toiseen pronssimitaliin.

Christos Zavros
Twitter @CZavros

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!