Betssonin kansainvälisen jalkapalloilun asiantuntija Jari Litmanen odottaa tiistain Manchester City-Barcelona –ottelusta viihdyttävää iltaa.

Molemmat joukkueet haluavat hyökätä, ja Litmanen olettaa molempien tiistaina myös pelaavan tapojensa mukaisesti.

– Uskon, että tämän viikon herkkupalassa City-Barcelona nähdään jo ensimmäisessä ottelussa vahvaa, hyökkäysvoittoista peliä. Sekä City että Barcelona haluavat pitää palloa, hyökätä monipuolisesti ja olla viihdyttäviä.

– City tietää, että kotiottelusta pitäisi vaikka väkisin ottaa tulos, jotta joukkue säilyttäisi mahdollisuutensa jatkoon Barcelonassa. Tämä ei ole tietystikään mikään helppo tehtävä, sillä Barcelonaa ei voi koskaan väheksyä tai aliarvioida, Litmanen puntaroi.

– Eikä Cityssä varmastikaan tehdä niin, sillä joukkueen pelaajistosta niin moni on joutunut jonkinlaiseen myllyyn pelatessaan Barcelonaa vastaan joko La Ligassa tai Mestarien liigassa.

Tuttu vastus ei kummallekaan iso etu

Se, että joukkueet tuntevat toisensa, ei ole Litmasen mielestä kummallekaan suuri etu – mutta ainakin City tietää, mitä tuleman pitää, jos Barcan hyökkäykselle antaa liikaa tilaa.

– Ennakolta jatkopaikassa on tiukemmin kiinni Barcelona. Tämä johtuu joukkueen huikeasta kokemuksesta Mestarien liigassa ja siitä, että he osaavat näitä pelejä voittaa. Sekä tietysti myös siitä, että joukkue sai lohkovoittajan etuna toisen ottelun kotiin, toteaa Litmanen.

– Tätä ei pidä väheksyä, sillä viime kauden kahdeksasta ensimmäisen pudotusvaiheen ottelusta jokainen päättyi lohkovoittajan eli toisen ottelun kotona pelanneen joukkueen jatkopaikkaan. Tällä kaudella sama on sikäli jatkunut, ettei viime viikon neljästä ottelusta ainutkaan päättynyt kotivoittoon.

– Ensimmäisessä ottelussa on Cityn mahdollisuus. Jos joukkue pelaa virheettömästi ja hurmoksen päälle kotiyleisönsä edessä, voi joukkue hyvin voittaa Barcan. Mutta riittääkö tämäkään jatkopaikkaan, jää sitten nähtäväksi.

SuomiFutis-sivuston tulosveikkaukset illan peleihin löydät täältä.