Betssonin kansainvälisen jalkapalloilun asiantuntija Jari Litmanen uskoo, että Arsenal etenee kahdeksan parhaan joukkoon Mestarien liigassa. Litmasen mielestä lontoolaiset ovat selvä suosikki Monacoa vastaan.

Viime kaudella kahdeksan kahdeksasta Mestarien liigan ensimmäisen pudotusvaiheen kohtaamisesta päättyi lohkovoittajan jatkopaikkaan.

Tämän kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa yksikään lohkokakkonen ei pystynyt lohkovoittajaa lyömään, mutta tiistaina Juventus rikkoi kaavan voittamalla Dortmundin.

Arsenalin ja Monacon kohtaamisesta Litmanen odottaa ”ilman muuta kotivoittoa.”

– Arsenal on selvästi Monacoa edellä pelillisesti ja se tulee myös näkymään. Eurooppalainen jalkapallo sopii Arsenalille erittäin hyvin, ja Monaco oli todennäköisesti heille toivevastustaja. Ainakin Arsene Wenger varmaankin myhäili tyytyväisenä, sillä Monaco on Wengerille tuttu seura, vaikka vuosia hänen valmentaja-ajoistaan siellä on jo vierähtänyt, Litmanen toteaa.

– Arsenalilla on potentiaalia ratkaista ottelu jo Lontoossa. Tosin, koska puhutaan Arsenalista, ei voi koskaan olla varma. Kaikki riippuu illasta, sillä joskus joukkueelta onnistuu kaikki ja maaliverkko heiluu, joskus ei mikään.

– Monaco ei ole huono joukkue, mutta alkulohkon voittaminen oli heille täysosuma ja osittain verrattain helpon lohkon ansiota. Tällä kertaa joukkueen riveistä puuttuu ennakkotietojen mukaan pari tärkeää pelaajaa, eikä heillä olisi mitään varaa antaa tasoitusta, Litmanen huomauttaa.

– Monaco tulee varmasti taistelemaan sen minkä pystyvät, mutta tällä kertaa muu kuin kilpailun loppuminen tässä vaiheessa olisi valtava yllätys.