Lähestyvän Veikkausliiga-kauden tunnistaa nillityksestä. Tänä vuonna valitus otteluohjelmasta alkoi jo tunti ennen otteluohjelman julkaisua.

Valitusrallin avasi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen, joka hurjasteli seuran verkkosivuilla otteluohjelmaa ”epäinhimilliseksi”. Huttusta närästi huhti- ja toukokuulle osuva otteluruuhka.

Mitään uutta tai omaperäistä tässä avautumisessa ei ollut, ehkäpä kellonaikaa lukuun ottamatta. Nimittäin Huttusen avautuminen on kellotettu seuran verkkosivuille jo klo 12.50. Kun otteluohjelma julkaistiin vasta klo 14, tehtiin nillityksessä varmaan jonkin sortin Suomen nopeusennätys.

Okei, mahdollista on toki sekin, että Vepsun sivujen kello vain heittää muutaman tunnin.

Yllätyksenä avautumiset eivät toki tule Veikkausliigallekaan. Toimitusjohtaja Timo Marjamaa naurahti julkistamistilaisuudessa negatiivisten kommenttien olevan seuroilta vakiotavaraa – ja että seurojen markkinointiosastojen toiveet saattavat olla aivan erilaiset kuin valmentajien.

Totta kai koutsin harmin myös ymmärtää. Kausi on tiivis, pelejä on suhteellisesti liian paljon, rasitus korostuu eikä matseja saada aina halutuille viikonpäiville.

Mutta kaikkia tyydyttävään ratkaisuun ei vain ole mahdollista päästä, kun reiluun puoleen vuoteen ympätään 33 peliä, Suomen Cup, maajoukkuetauot, europelit, katsomoremontit, keväisin huonokuntoiset tai pelikelvottomat luonnonnurmet. Ja niin edelleen.

Jos pelejä on liikaa, seurojen pitää päättää niiden kokonaismäärän vähentämisestä tai vastaavasti kauden pidentämisestä.

Jos näin ei sovita, kuulostaa etukäteisnurina vähän tympeältä.

Tai selittelyltä.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko