Kuopion Palloseura etsii uutta pelimiestä täyttämään virolaisen laitapelaajan Ats Purjeen jättämän raon seuran hyökkäyspäähän.

KuPSissa edelliskaudet pelannut Viron maajoukkuemies Ats Purje, 29, solmi kotimaansa pääsarjaseura Nõmme Kaljun kanssa hiljattain kolmevuotisen sopimuksen. KuPS yritti pitää tärkeän lenkkinsä joukkueessa, mutta neuvottelut jatkosopimuksesta kariutuivat tuloksettomina helmikuun alussa.

Purje iski kuopiolaisille kolmen kauden aikana 19 osumaa. KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki olisikin ymmärrettävästi halunnut pitää hyökkäävän laiturin joukkueessaan.

– Olisinhan minä hänet halunnut pitää, mutta oli varmasti oikea hetki mennä kotiin, Rajamäki sanoo SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”vasen”]Emme hae uutta Atsia, mutta sen tyylinen pelaaja siihen tarvitaan.[/nosto]Nyt KuPS etsii Purjeelle korvaajaa. Potentiaalinen ehdokas on tällä hetkellä joukkueessa testijaksolla harjoitteleva norjalaispelaaja Ohi Omoijuanfo, jota Rajamäki on seurannut jo ennen tämän saapumista Kuopioon. Omoijuanfo liittyi KuPSin vahvuuteen torstaina ja pelasi myös Liigacupin ottelussa perjantaina.

– Katsotaan, annetaan hänen pelata vielä Tampereella seuraavassa pelissä, Rajamäki sanoo.

Rajamäki sanoo, ettei KuPS missään nimessä etsi uutta Ats Purjetta, mutta tarkoituksena on löytää yhtä tehokas hyökkäyspään pelaaja.

– Ats on vähän enemmän hyökkääjä ja tämä enemmän hyökkäävä keskikenttä. Ei ole ihan samanlainen pelaajana (kuin Purje).

– Emme hae uutta Atsia, mutta sen tyylinen pelaaja siihen tarvitaan, Rajamäki jatkaa.

Christos Zavros