Lahden Reippaan kasvatti Pekka Lagerblom lähti FC Lahdesta pitkälle ulkomaankiertueelle vuonna 2004. Hän ehti edustaa Saksan kolmella korkeimmalla sarjatasolla kahdeksan vuoden aikana yhdeksää seuraa.

Saksan jälkeen Lagerblom pelasi vuonna 2013 IFK Mariehamnissa ja viime kaudella Norjan ykkösdivisioonassa HamKamissa sekä Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Ångessa.

Ympyrä sulkeutui tammikuun alussa, kun FC Lahti tiedotti Lagerblomin, 32, tehneen seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

– Paluu on tuntunut todella hyvältä. Työnteko maistuu, ja joukkueessa on positiivinen tunnelma.

– Vanhoista joukkuekavereista ainoastaan Mikko Hauhia on jäljellä. Toimistossa ja taustoilla on sen sijaan yhä paljon samoja naamoja. Kuviot ehtivät kyllä tulla tutuiksi kauden alkuun mennessä, sinne on vielä sen verran aikaa, Lagerblom kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Tällä hetkellä Lagerblom on sairastuvalla. Hän loukkaantui Liigacupin ottelussa Ilvestä vastaan 3. helmikuuta ja pääsee näillä näkymin takaisin harjoituksiin maaliskuun alussa.

– Sain osuman lonkkaani, ja suoliluulihas vaurioitui. En kuitenkaan paina päätä pensaaseen, sillä ehdin hyvin kuntoon ennen sarjan alkua.

FC Lahti on käyttänyt pääasiassa 4-3-3-pelisysteemiä, ja Lagerblom on ehtinyt pelata kaikkia keskikentän pelipaikkoja.

– Haluan ottaa vastuuta ja tehdä paljon töitä. Pelipaikalla ei ole väliä, kaikki käy minulle.

Alkuvuoden ottelut eivät ole sujuneet tuloksellisesti hyvin, sillä Liigacupista on saldon kolmesta pelistä yksi piste. Lagerblom ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Olen ollut mukana nyt kuukauden, ja pelimme on mennyt todella paljon eteenpäin sinä aikana. Meillä on paljon uusia pelaajia, ja yhteispelin löytymisessä menee aikansa. Tässä on vielä onneksi hyvin aikaa sarjan alkuun.

Matti Heikkilä