Betssonin kansainvälisen jalkapalloilun asiantuntija Jari Litmanen odottaa Juventus-Borussia Dortmund –ottelusta hyvin tasaista peliä. Litmasen mukaan Dortmundin heikon sarjasijoituksen Bundesliigassa ei pidä antaa hämätä.

Litmanen kuvaakin Dortmundin tämän vuoden tilastoja ”kummajaiseksi euro-jalkapallossa”. Joukkue on pudonnut täysin kärjen kelkasta Bundesliigassa, mutta sen sijaan Mestarien liigassa joukkue on edennyt kellontarkasti.

Dortmund varmisti jatkopaikkansa ensimmäisten joukossa, kun taas tiistain isäntä Juventus joutui taistelemaan jatkopaikastaan aina kuudenteen otteluun asti.

– Koska Bundesliiga on käytännössä Dortmundilta ohi – ja useamman vuoden menestysputki kilpailussa katkeaa, –tulevat pelaajat kokemaan nämä jäljellä olevat ottelut juhlapäivinä. Tätä kautta tälläkin kaudella on jotain saavutettavaa. Hyvä menestys Mestarien liigassa toi tärkeää jatkuvuutta ja hienoja elämyksiä, tietysti pelaajiston näyttöpaikkojen lisäksi, Litmanen toteaa.

– On mahdotonta sanoa, mistä Dortmundin epätasapaino johtuu. Huonolla onnella ja Robert Lewandowskin lähdöllä on oma osuutensa vaisuun Bundesliigamenestykseen, mutta jotenkin näyttää myös siltä, että Dortmundin pelityyli sopii ja toimii nimenomaan Mestarien liigassa.

Toisen ottelun kotietu ratkaisee?

Näytettävää on Juvellakin. Italian Seria A:ta yksinvaltiaan tavoin viime vuosina hallinnut ”Vanha Rouva” on taas kerran Italian ainoa toivo kilpailussa.

– Viime vuodet ovat olleet euro-peleissä vaikeita, ja nyt kärsivällisetkin kannattajat alkavat odottaa tulosta. Joukkue on huippuvahva Italiassa, mutta Euroopassa menestystä ei ole tullut, huolimatta vahvasta nimilistasta. Juvella on paljon hampaankolossa viime vuosilta, siellä halutaan –tai oikeastaan vaaditaan – enemmän.

Ottelupari on ennakolta hyvin tasainen.

– Kummallakin on taitoa hyökätä ja puolustaa. Kumpikin pelaa joukkueena hyvin. Kumpikin joukkue on hyvin valmennettu. Tämä pari on sellainen, että ennakolta ei pysty sanomaan, kumpi on altavastaaja ja kumpi suosikki. Ehkä tälläkin kertaa toisen ottelun kotietu on se ratkaiseva tekijä, sillä kovin moni ei ole euro-otteluissa Dortmundin ”Keltaisen seinän” edessä ole viime vuosina tuliaisia vietäväksi saanut, Litmanen viimeistelee.

Lue myös:

Jari Litmanen illan herkkupalasta: ”Tästä pitäisi ottaa tulos vaikka väkisin”

SuomiFutis-sivuston arvio illan otteluiden lopputuloksista.