Jari Litmanen joutui erikoiseen tilanteeseen yli kymmenen vuotta sitten pelatussa MM-karsintaottelussa.

Litmanen edusti seurajoukkuetasolla silloin Liverpoolia, joka pelasi ottelunsa Anfieldillä. Suomen A-maajoukkue oli saapunut maaliskuussa 2001 vierasotteluun Englantia vastaan nimenomaan Anfieldille.

Koska stadion oli tuttu paikka Litmaselle sekä hänen silloiselle seuratoverilleen ja maanmiehelleen Sami Hyypiälle, suomalaiskaksikko asteli vahingossa kotijoukkue Englannin – eli myös Liverpoolin edustusjoukkueen – pukukoppiin stadionille saapumisensa jälkeen.

– Se oli erikoinen hetki. Olimme Sami Hyypiän kanssa silloin Liverpoolin pelaajia ja kävelimme automaattisesti kotijoukkueen pukukoppiin, mutta se olikin silloin Englannin maajoukkueen pukukoppi. Oli outo tunne mennä kotona vierasjoukkueen koppiin.

– Oli hyvin jännä tunne pelata Anfieldillä vierasjoukkueessa. Se oli kyllä ristiriitansa vuoksi yksi unohtumattomimmista otteluista, mitä olen pelannut, Litmanen sanoi torstaina Nivean ja Liverpoolin välisen yhteistyösopimuksen julkistamistilaisuudessa.

Kerta ei ollut ensimmäinen, kun Litmanen käveli väärään pukuhuoneeseen.

– Tästä tuli mieleen eräs toinen ottelu Liverpoolin paidassa, kun pelasimme Olympiastadionilla Valkeakosken Hakaa vastaan. Olympiastadionillakin olen aina sinne kotijoukkueen pukukoppiin mennyt. Nyt menimme taas vieraspukukoppiin ja samanlainen outo tunne tuli. Pelasin kotistadionilla tällä kertaa Liverpoolin paidassa vierasjoukkueessa. Sekin oli ristiriitainen tunne, Litmanen totesi.

Litmanen edusti Liverpoolia kaudella 2001-02. Seuraavaksi kaudeksi hän palasi vanhaan seuraansa Ajaxiin, jonka jälkeen tie vei FC Lahden, Hanska Rostockin (Saksa), Malmö FF:n (Ruotsi) ja jälleen Lahden kautta HJK:hon, jossa hän pelasi kauden 2011.

Vaikka Litmanen, 43, ei olekaan edustanut mitään seuraa muutamaan vuoteen, hän ei vieläkään ole julkisesti sanonut lopettavansa maineikasta uraansa.

Christos Zavros
Twitter @CZavros