Suomen alle 21-vuotiaille arvottiin torstaiaamuna EM-karsintalohko. Kilpailu paikasta vuoden 2017 Puolan kisoihin ei tule olemaan helppo urakka.

Suomi sai lohkoonsa Azerbaidzhanin, Färsaaret, Itävallan, Venäjän ja Saksan. Lopputurnaukseen selviää yhdeksän lohkon parhaat. Lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta pelaavat jatkokarsinnan kahdesta paikasta. Isäntämaa Puola pääsee kisoihin suoraan.

– Lohko on erittäin kova. Totta kai uskomme silti EM-paikkaan, muutenhan ei olisi mitään järkeä lähteä edes mukaan, Pikkuhuuhkajien runkopelaajiin kuuluva Simon Skrabb heittää SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”vasen”]Totta kai uskomme silti EM-paikkaan, muutenhan ei olisi mitään järkeä lähteä edes mukaan.[/nosto]- Joukkueessamme on aika eritasoilla pelaavia pelaajia. On Suomesta, Ruotsista ja Englannista muun muassa. Pelitapammekin ovat erilaisia. Olemme kuitenkin saaneet pelata jonkun verran yhdessä, mikä auttaa tietysti.

Pikkuhuuhkajat voitti tammikuussa Pietarin kansainvälisessä turnauksessa hopeaa. Osallistujamaat olivat varsin eksoottisia, sillä Suomi tiputti muun muassa välierässä Turkmenistanin. Suomen lohkoon arvottu Venäjä jäi turnauksessa viidenneksi.

– Pelasimme vuoden aikaan nähden ihan hyvin. Monilla oli ollut taukoa peleistä. Tulokset nostivat itseluottamustamme.

Skrabbilta jäi välierä ja finaali sivuun aivotärähdyksen vuoksi. Seurajoukkueessaan hän pelasi vuoden ensimmäiset minuutit tiistaina.

– Olin vaihtopenkillä jo ennen sitä, mutta nyt pelasin. Ihan hyvin se meni. Tavoitteeni on ehdottomasti ensi kaudella mahtua säännöllisesti avauskokoonpanoomme. Kilpailu on kuitenkin kovaa jokaisella pelipaikalla.

Skrabbin Ruotsin pääsarjassa pelaava seurajoukkue Åtvidabergs FF kohtaa seuraavaksi lauantaina IFK Norrköpingin. Suomi avaa EM-karsinnat Venäjää vastaan 4.9. kotiottelulla.

Matti Heikkilä