Gelsenkircheniläisyleisö ei saanut toivomaansa Mestarien liigan neljännesvälierässä Real Madridia vastaan. Porto sen sijaan sai vaikeuksien kautta hyvän tuloksen.

0-2-tappion lisäksi huolta Schalkelle aiheutui Klaas-Jan Huntelaarin loukkaantumisen takia. Hollantilaiskärki joutui ensimmäisellä jaksolla Raphael Varanen taklaamaksi, eikä kärkipelaaja pystynyt enää puolen tunnin jälkeen peliä jatkamaan yrityksestä huolimatta.

Ennen loukkaantumistaan Huntelaar oli vastannut Schalken parhaasta maalintekopaikasta. Terävä vasemman jalan laukaus ei kuitenkaan uponnut maalivahti Iker Casillasin taakse.

Ronaldo iski avausmaalin

Ottelun avausosumasta vastasi Cristiano Ronaldo 25. minuutin kohdalla. Daniel Carvajal tarjosi portugalilaistähdelle mainion keskityksen topparien väliin, eikä Ronaldo jättänyt paikkaa hyödyntämättä.

Ronaldo oli myöhemmin samalla jaksolla iskeä vielä toisen osuman Mestarien liigan debytantti Timon Wellenreutherin taakse. 19-vuotias torjuja onnistui kuitenkin pääsemään Ronaldon vaarallisen vapaapotkun tielle.

Schalke lähellä tasoitusta – Real rankaisi

Ottelun toisen 45-minuuttisen loppua kohden kotijoukkue alkoi piristyä, eikä tasoitusosuma ollut kaukana. Isäntien toinen debytantti, Huntelaarin tilalle tullut Felix Platte osui kuitenkin vain maalipuihin.

Kun Schalke ei käyttänyt paikkaansa, Real Madrid onnistui. Ja komealla tavalla. 79. minuutilla Marcelo paukutti oikealla jalalla armottoman tykin 16-alueen rajalta aivan yläkulmaan. Nuorta maalivahti Wellenreutheria osumasta ei voi ainakaan syyttää.

Maaliin esityötä teki laidalla 1 vs 2 -tilanteen upeasti voittanut Ronaldo.

Portolle arvokas tasapeli

Illan toisessa neljännesvälieräpelissä Basel ja FC Porto tasasivat pisteet 1-1-lukemin. Basel siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisellä jaksolla, kun Derlis Gonzalez karkasi ja tökkäsi pallon verkkoon.

Ottelussa nähtiin myös hyvin kiistanalainen tilanne, kun Porton tekemä maali hylättiin. Porto oli jo jonkin aikaa ehtinyt juhlia kulmapotkun jälkitilanteesta syntynyttä osumaa, kun tuomari päättikin olla hyväksymättä sitä. Ilmeisesti Porton pelaajien katsottiin tilanteessa rikkoneen maalivahtia.

Hylätty maali ei kuitenkaan Portoa pysäyttänyt. 78. minuutilla joukkue sai rangaistuspotkun, jonka Danilo hyödynsi sijoittamalla pallon alakulmaan ja ampui loppulukemiksi 1-1.