Suomalaisvalmentaja Mika Lönnström valittiin vuoden 2014 Malediivien parhaaksi jalkapallovalmentajaksi.

Lönnström siirtyi vuonna 2011 thaimaalaisen Roi Et Unitedin valmentajaksi. Hyvä työ palkittiin päävalmentajapestillä pääsarjaseura Police Unitediin vuoden 2014 alussa. Keväällä 2014 Lönnström siirtyi Malediivien pääsarjassa pelaavan New Radiant SC:n päävalmentajaksi.

Lönnström johdatti New Radiant SC:n Malediivien mestariksi. Nyt hänet palkittiin vuoden jalkapallovalmentajaksi Malediiveilla.

– Arvostan tätä valintaa paljon. Se on mielestäni kuitenkin koko seuralle kuuluva palkinto hyvästä ja kokonaisvaltaisesta työstä, joka nyt henkilöityy valmentajaan, Lönnström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Lönnström palkittiin Haveruu Sports Awardsissa, joka järjestettiin jo 21. kerran.

– Totta kai Best Football Coach of The Year -palkinto lämmittää mieltä, 40-vuotias valmentaja kertoo.

[nosto tasoitus=”oikea”]Totta kai Best Football Coach of The Year -palkinto lämmittää mieltä.[/nosto]Lönnström on valmentanut Aasiassa nyt muutaman vuoden.

– Malediiveilla saatu menestys ja nyt tämä palkinto eivät todellakaan olleet mietteissä vielä nelisen vuotta sitten, kun Aasiaan lähdin. Vuoden 2013 päätteeksi tuli Thaimaassa sarjanousu ja valinta maan top5-valmentajaksi. Silloin ajattelin, että nyt on jo saanut kokea ulkomaalaisena valmentajana tarpeeksi hienoja juttuja, Lönnström sanoo.

Lönnström jatkaa edelleen New Radiant SC:n päävalmentajana.

– AFC:n (Aasian Mestarien liiga) lohkovaihe käynnistyy 25. päivä helmikuuta, jolloin kohtaamme lohkon ennakkosuosikin, indonesialaisen Persibian.

– Tämän jälkeen pelataan noin kahden viikon välein pelejä. Malediivien liiga käynnistyy huhtikuussa, Lönnström lisää.

Matti Heikkilä