Düsseldorfin maalitykki Joel Pohjanpalo onnistui sunnuntaina viimeistelyssä, mutta johtomaalikaan ei auttanut jälleen karmeita virheitä puolustuksessa tehnyttä Fortunaa. Nürnberg iski 1-3 vierasvoiton ja aiheutti Düsseldorfille jo toisen perättäisen kotitappion.

– Turpiin tuli taas… Ei ole todellakaan mennyt suunnitelmien mukaan nämä kevätkierroksen kolme peliä. Ensin otimme taistelupisteen vieraista, mutta on tullut kaksi kotitappiota putkeen maalein 2-6. Ei ole hurrattavaa siinä, Pohjanpalo sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– En tiedä, mitä on tapahtunut. Pre-season oli meiltä erinomainen ja pelasimme esimerkiksi Baselia ja Dortmundia vastaan tasaiset pelit. Nyt teemme sellaisia virheitä, joita ei vain tällä tasolla saa tulla. Jotain pitää taas tapahtua ja kurssi pitää saada käännettyä.

[nosto tasoitus=”oikea”]En tiedä, mitä on tapahtunut. Pre-season oli meiltä erinomainen.[/nosto]Pohjanpalo manasi vastustajalle annettuja helppoja maaleja. Hän teki johtomaalin, mutta sitten tahti muuttui kentällä.

– Johtomaalimme jälkeen pelimme hajosi. Sitten päästimme vastustajan tasoihin helpolla maalilla. Pallo pomppi rankkarialueellamme vaikka kuinka kauan eikä sitä putsattu pois. Vastustajan johtomaali tuli merkkausvirheestämme. Kaiken piti olla kunnossa edellisen kotitappion jälkeen, mutta eivät päästetyt maalit paljoa niistä eronneet, Pohjanpalo laski.

Joel Pohjanpalon kauden yhdeksäs maali ei ollut maailman kaunein, mutta maalintekijän maali se oli.

– Tuli keskitys, joka jatkettiin takatolpalle. Olin saanut vartijan karistettua ja ohjasin pallon sisään vatsallani. Maali kuin maali… mikään kovin kaunis se ei ollut, Pohjanpalo naurahti.

– Mutta ei se paljoa lohduta, kun pisteitä tuli tänään tasan nolla.

Kuvia Pohjanpalon maalista löytyy täältä.

Matti Heikkilä