Ranskan maajoukkueen ja muun muassa Real Madridin entinen jalkapallotähti Zinedine Zidane arvostaa Cristiano Ronaldon nykyistä virettä suunnattomasti.

Nykyisin Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Real Madridin kakkosjoukkue Castillaa valmentava Zidane otti kantaa siihen, kenet olisi hänen mielestään pitänyt valita vuoden 2014 Vuoden jalkapalloilijaksi ja Ballon d’Or-palkinnon saajaksi.

Ehdolla pokaalin saajiksi olivat palkinnon jo kolmannen kerran uransa aikana voittaneen Cristiano Ronaldon lisäksi myös FC Barcelonan Lionel Messi ja Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen ykköstorjuja Manuel Neuer. Monen mielestä maalivahtipelaamisen viime vuonna pelaamisellaan mullistanut Neuer olisi ansainnut Vuoden jalkapalloilijan tittelin, mutta Zidanen mielestä Ronaldon palkitseminen oli täysin oikea ratkaisu.

– Neuer on fantastinen pelaaja, kuka vei maalivahtipelin uudelle tasolle. Hän on uskomaton tolppien välissä, Zidane kertoi saksalaislehti Welt am Sonntagille.

– Mutta samanaikaisesti, Ronaldo on toiselta planeetalta. Hän on kuin alien. Se mitä hän tekee on uniikkia, legenda jatkoi.

Real Madrid kohtaa Schalken Mestarien liigan neljännesvälierissä helmikuun 18. päivä. Zidane uskoo omiinsa, mutta muistuttaa, ettei jatkopaikka ole itsestäänselvyys.

– Haluaisin kovasti sanoa, että Schalkella ei ole mahdollisuuksia ja Real on jo turvallisesti puolivälierissä, Zidane sanoi, ja jatkoi:

– Mutta, erityisesti jatkopeleissä voi tapahtua mitä vain.

Zinedine Zidane, 42, siirtyi viime vuonna valmentamaan Real Madridin kakkosjoukkuetta Real Madrid Castillaa. Ranskalainen toimi kaudella 2013-2014 espanjalaisjätin edustusjoukkueen apuvalmentajana, mutta hakeutui myöhemmin päävalmentajan tehtäviin alemmalle tasolle.

Real Madrid Castillassa pelaa myös 23-vuotias suomalaishyökkääjä Eero Markkanen, joka on useaan otteeseen kertonut viihtyvänsä Zidanen valmennuksessa.