Arsenal-luotsi Arsene Wenger kumoaa mediassa esitetyt väitteet siitä, että seuran neuvottelut Theo Walcottin ja tämän edustajien kanssa eivät ole edes alkaneet jatkosopimuksen suhteen. Pikakiiturilla on sopimusta jäljellä reilun kauden verran.

– Olemme aloittaneet neuvottelut Theon kanssa jatkosopimuksesta. Henkilökohtaisesti haluaisin hänen jäävän, Wenger kommentoi BeInSportille.

26-vuotias oli aikoinaan teinisensaatio, joka valittiin Englannin MM-ryhmään 16-vuotiaana vuoden 2006 kisoihin. Hän ei pelannut tuolloin minuuttiakaan ryhmässä. Arsenalissa miehen ura on ollut ylä- ja alamäkiä täynnä runsaiden loukkaantumisten vuoksi.

Walcott on palannut pelikuntoon, mutta ei ole pystynyt valloittamaan vakioroolia avauksessa. Miehen vahvuudet ovat nopeus ja hyvä maalisaldo minuutteihin nähden. Heikkoutena hänellä on pelin ulkopuolelle ajautuminen ja pieni pallollinen rooli tiukoissa kamppailuissa.

Walcottin edellinen jatkosopimus syntyi vasta viimeisen sopimuskauden aikana, mihin seura tuskin haluaa nyt joutua. Mikäli jatkosopimusta ei synny ajoissa, mies myytäneen tulevana kesänä kohtuullisen siirtokorvauksen varmistamiseksi. Useampikin Valioliigan kärkiseura on miehestä ollut kiinnostunut lehtitietojen perusteella.