Atletico Madrid eteni niukimmalla mahdollisimmalla marginaalilla Mestarien liigan puolivälieriin tiistaina. Joukkue kukisti Bayer Leverkusenin lopulta rankkarikilpailun kautta (otteluraportti).

Atleticon argentiinalaisluotsi Diego Simeone nosti ottelun jälkeen esiin omiensa vahvan luonteen.

– Tämä oli mahtavaa joukkuepeliä. Aloitimme matkamme kohti jatkopaikkaa Saksassa, kun pelasimme viimeisen vartin miesvajaalla. Peli oli tänään rankka. Olen ylpeä pelaajistani, jotka aina haluavat lisää, Simeone kommentoi UEFA.com:lle.

Rankkarikisassa Atleticon maalilla torjunut Jan Obiak ei ollut Simeonen valinta edes, sillä mies korvasi kentällä 23. minuutilla ottelun avanneen Moyan, joka loukkasi itsensä.

– Ei ole helppoa harjoitella rankkareja ja me emme olleet harjoitelleet niitä lainkaan. On enemmän kyse vetäjien valitsemisesta ja maalivahdin rauhallisuudesta.

– Obiak tuli mukaan erittäin hankalaan otteluun, mutta oli valmis. Hänen ensimmäinen torjuntansa rankkarikisassa oli ratkaiseva ja hänen tyyneys oli uskomatonta.

Atleticon lisäksi Monaco piti kuin pitikin kiinni jatkopaikastaan vaikka hävisi kotiottelunsa tiistaina. Puolivälieriin tiensä ovat selvittäneet myös Real Madrid, FC Porto, PSG ja Bayern München.

Keskiviikkona pelataan neljännesvälierien viimeiset ottelut. Barcelona isännöi Manchester Cityä 2-1-vierasvoittonsa jälkeen. Dortmund lähtee kotonaan ajamaan kiinni puolestaan Juventuksen 2-1-johtoasemaa.