Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Joni Kauko on joutunut istumaan läpi talven seurajoukkueensa vaihtopenkillä Saksassa.

Saksan 2. Bundesliigaa FSV Frankfurtin joukkueessa pelaava Kauko on tukalassa tilanteessa. Lähtöhaluja uhkuva suomalaispelaaja ei ole juuri saanut peliaikaa seurajoukkueessaan kuluvan kauden aikana.

Kauko nousi yllättäen FSV Frankfurtin avauskokoonpanoon RB Leipzigia vastaan reilut kaksi viikkoa sitten. Hän pelasi täydet minuutit ja odotti kelpo esityksen tuovan minuutteja kentällä myös jatkossa.

Toisin kuitenkin kävi. Kauko on istunut frankfurtilaisseuran vaihtopenkillä viimeisissä kahdessa sarjaottelussa Leipzig-ottelun jälkeen pelaamatta minuuttiakaan.

– Suoraan sanottuna ei ole kyllä mitään tietoa (miksi). Se oli yllätys silloin, että pääsin avaukseen suoraan. Ysikymppinen alle ja voitettiin, en ole kuitenkaan sen jälkeen pelannut. Aika jännä juttu, Kauko sanoo.

Masennusvaihe meni ohi

Kauko on kertonut aikaisemmin haluistaan keskustella tilanteestaan perinpohjaisesti FSV Frankfurtin päävalmentajan Benno Möhlmannin kanssa. Toistaiseksi palaveria ei ole kuitenkaan pidetty.

– Odotin – varsinkin nyt kun pelasin Lezpigia vastaan – että asiat olisivat lähteneet itsestään rullaamaan. Luulen, että täytyy nyt katsoa miltä treeneissä näyttää tällä viikolla ensi peliä ajatellen ja jos jatkuu samalla tavalla, en usko että on muuta vaihtoehtoa kuin käydä kysymässä, mikä on meininki, Kauko sanoo.

– Olihan tämä jo sillä tavalla odotettavissa. Tiesin että jos tänne jää, rooli tulee olemaan pienempi. Nyt kun emme ole tämän vuoden puolella hävinneet ollenkaan, niin on vaikea mennä kysymään mitään perusteita. Mutta pelasin kuitenkin siinä yhdessä pelissä siinä välissä, niin niillä perusteilla voi käydä juttelemassa.

Viime kaudella Kauko kuului FSV Frankfurtin luottopelaajiin, mutta tällä kaudella tyytyminen on ollut minuutteihin vain 12 ottelussa.

Kun Kauko huomasi jääneensä vaihtomiehen rooliin alkukaudesta, tukala tilanne vaikutti myös hänen harjoitteluunsa ja motivaatioonsa. Nyt hän vakuuttaa, ettei tilanne vaivaa enää samalla tavalla. Hän on oppinut ohittamaan masennusvaiheen.

– Ehkä viime vuoden alussa se oli enemmän sellaista, että oli tosi huono fiilis kun ei päässyt pelaamaan ja treenaaminen oli vaikeaa. Nyt on paljon parempi fiilis jo eikä ole enää mitään sellaista, Kauko kertoo.

FSV Frankfurt on 23 pelatun kierroksen jälkeen yhdeksäntenä 18 joukkueen 2. Bundesliigassa. Sen seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, kun se saa vieraakseen Darmstadt 98:n.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros