Suomi pelaa tärkeistä pisteistä sunnuntaina, kun se saa vastaansa EM-karsintaottelussa F-lohkon kakkosen Pohjois-Irlannin. Eroa maiden välillä on viisi pistettä. Suomi on kärsinyt karsintojen aikana useasti maalinteon vaikeuksista, ja suuri osa vastuusta hyökkäyspäässä levännee sunnuntainakin Mixu Paatelaisen luottoa nauttivan Teemu Pukin harteilla.

25-vuotissyntymäpäiviään tulevan sunnuntain ottelussa juhlivan Pukin ruuti viimeaikaisissa maaotteluissa on ollut märkää. Kotkalaishyökkääjä on osunut Huuhkajille edellisen kerran viime vuoden toukokuussa, kun hän iski kaksi osumaa Tshekin verkkoon 2-2-tasapelissä Helsingin Olympiastadionilla.

Pukin seuratoverina Tanskan pääsarjaseura Brøndbyssä pelaa maajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky. Hradecky pelasi kööpenhaminalaisjoukkueen riveissä jo koko viime kauden, Pukki sen sijaan siirtyi seuraan viime syyskuussa vuoden pituisella lainasopimuksella skotlantilaisjätti Celticistä.

Hradeckyn mukaan Pukki on esiintynyt seurajoukkueessa pirteästi viime aikoina. Kärkimies on osunut Tanskan pääsarjassa tällä kaudella kuudesti.

– Hän teki maalin viime kotipelissä, ja viime vieraspelissäkin oli lähellä. Mielestäni hän on nyt terävässä kunnossa ja yrittää sellaisia ”teemumaisia” vastustajan längeistä vetoja, Hradecky kertoo, ja jatkaa:

– Ei se (maalivire) kateissa ole, mutta ehkä se viimeinen kliinisyys on välillä piilossa. Mutta kyllä sitä taitoakin löytyy.

Onko Teemulla apina selässä?

– Aika pieni simpanssi se sitten on, ei se hirveän iso ole, ”Luke” nauraa.

Suomen ja Pohjois-Irlannin välinen kamppailu pelataan sunnuntaina klo 19 Suomen aikaa. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä YLEn TV2-kanavalla.

Matti Heikkilä