HJK:ta pikkujuniorista asti edustanut maalivahti Carljohan Eriksson siirtyi talvella HIFK:hon. Nyt hän kohtaa torstaina Stadin derbyssä vanhan seuransa.

Millaisia tunteita se herättää?

– Vähän paha sanoa vielä, koska en ole ikinä ennen pelannut vanhaa joukkuetta vastaan. Kyllä sitä ainakin odottaa, Eriksson myhäili ottelun ennakkotilaisuudessa tiistaina SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Ja ehkä siitä saa etuakin joukkueelle, kun tietää miten vastustajan eri pelaajat tykkäävät toimia eri tilanteissa. Voi ohjata puolustusta kun tietää, miten vaikka jotkut laitapelaajat tykkäävät haastaa – mutta toisaalta ne sitten tuntevat myös mut.

Eriksson myöntää, että kyseessä on hänellekin näytön paikka.

– Tässä pystyy osoittamaan mihin olisi ehkä pystynyt myös HJKssa, mutta toisaalta turha lähteä jossittelemaan – siirto on tehty ja sillä selvä, tämä on vaan mukavaa ekstraa.

Lempinimesi Saku vilahtelee usein myös mediassa Carljohanin sijaan. Kertoisitko vähän lempinimen taustaa?

– Missään virallisissa papereissa Sakua ei ole, vaan Carljohan se on syntymästä asti ollut.

– Pelasin pienenä jääkiekkoa, eikä kukaan ollut oikein keksinyt mulle mitään lempinimeä. Kaikki sitä kyllä vähän väkisin yrittivät keksiä, kun kukaan ei oikein osannut lausua oikeaa nimeä.

– Jossain vaiheessa siitä vaan sitten tuli Saku. Liikuin paljon yhden toisen Sakun kanssa silloin, ja pelinumero oli vielä 11, joten olisikohan siinäkin ollut sitten jotain taustalla, Eriksson viittaa kiekkomaestro Koivuun.

Erikssonin kiekkoseura oli Helsinki Red Wings. Torstaina hän aikoo pysäyttää pallot punatähtipaitojen maalilla.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant