Bayern Münchenin Franck Ribery arvostelee seuran ex-luotsia, nykyistä ManU-manageria Louis van Gaalia voimakkaasti.

Hollantilainen luotsasi Bayern liiga- ja cup-mestariksi lyhyen pestinsä aikana Riberyn ollessa kirkkaimpana tähtenä. Suhde oli kuitenkin vaikea.

– Meillä oli ongelmia henkilökohtaisella tasolla. Kun hän aloitti seurassa, kukaan ei tiennyt mitä tulee tapahtuman. Hänen ajatuksissaan nimillä ei ollut väliä. Hän ei tarvinnut tähtiä vaan jokaisen piti todistaa olemassaolonsa hänelle uudestaan, Ribery kertoo Goal-sivustolle.

– Jo ensivaikutelma oli myrkyllinen. Ammattilaisena menetät sellaisen vuoksi luottamuksen. Hän saa mahtavia asioita aikaan kentällä, mutta hän on paha mies. Meidän suhteemme oli heti murskana.

Ribery paljastaa myös, että hän oli lähteä Bayernista van Gaalin vuoksi.

– Hän [van Gaal] oli suuri taakka. Monet seurat houkuttelivat minua siirtymään: Real Madrid, Barcelona, Chelsea ja Manchester City. Sitä alkaa ajattelemaan. Tein sitten päätöksen, missä tulevaisuuteni on.

Ribery lopulta jäi seuraan toisin kuin Van Gaal, jonka pesti kesti lopulta vain alle kaksi kautta. Hän sai potkut maaliskuussa 2011, kun seura oli jäänyt kolmen sakin ulkopuolelle Bundesliigassa.