Chelsea on jo käytännössä varmistanut mestaruutensa Valioliigassa, kun joukkue tarvitsee enää kaksi voittoa viidestä kamppailusta pokaalin varmistamiseksi.

Joukkue voi olla varma mestari jo viikonloppuna, mikäli keskiviikkona Leicester kaatuu ja Crystal Palace kukistuu sunnuntaina.

Chelsea-luotsi Jose Mourinho toppuuttelee odotuksia siitä, että seura voisi dominoida kenttiä samaan tapaan tulevinakin vuosina.

– Se [dominointi] on paljon vaikeampaa kuin aiemmin. Kuinka sitä voi edes ajatella, kun tietää seurojen aikeet tulevana kesänä. Arsenalilla on ilmiömäinen ryhmä. Thierry Henry kommentoi juuri heidän tarvitsevan neljä huippuluokan pelaajaa. Jos he tuon määrän hankkivat, heistä tulee jälleen voittamattomia, Mourinho viittaa kauden 2003-2004 lempinimeen ”The Invincibles” tykkimiesten voitettua mestaruuden ilman tappioita.

– ManU:lla on niin ikään ilmiömäinen joukkue, mukaan lukien Valioliigan historian kallein pelaaja, Angel di Maria, joka ei mahdu edes kokoonpanoon, Mourinho hieman piikittelee.

Argentiinalainen pelasi Mourinho alaisuudessa Real Madridissa.

– Se osoittaa heidän ryhmänsä laadun. Heille taloudellisilla rajoitteilla ei ole merkitystä ja he investoivat hurjasti jälleen tulevana kesänä, Mourinho ennakoi.

Jopa viisi joukkuetta tappelee kynsin hampain mestaruudesta?

Mourinho nimeää vielä kaksi mestaruuskandidaattia ensi kaudeksi.

– City on pärjännyt erinomaisen hyvin, voittaen kaksi mestaruutta kolmeen vuoteen. Heidänkin sanotaan investoivan paljon uusiin pelaajiin. Liverpool saattaa myös taistella pokaalista ensi kaudella.

– Mestaruuden voittamisesta tulee ensi kaudella tätä vuotta hankalampaa. On todella vaikeaa olla joukkue, joka dominoi seuraa usean vuoden. Tämä ei ole Saksa, missä on Bayern München tai Sveitsi, missä on FC Basel tai Skotlanti, missä Celtic on ylivoimainen.