FC Lahti ja FC KTP pelasivat 1-1-tasapelin Kisapuistossa sunnuntain Veikkausliigan avauskierroksella. Kotijoukkueen Rafael ei ollut pisteeseen kovin tyytyväinen, kun taas vieraiden kapteeni Ilari Äijälä kelpuutti tuloksen.

Ilari Äijälä pelasi ensimmäinen liigaottelunsa FC KTP:n riveissä ja kantoi kapteenin nauhaa. Joukkueen ainokainen merkittiin myös hänen nimiinsä.

– Päästimme höyryt pois. Tämä oli taistelupeli, mutta ehkä piste oli oikeutettu. Olimme johtoasemassa, joten täysin tyytyväinen ei voi olla. Ensimmäisessä pelissä aina jännittää, suoriuduimme mielestäni ihan hyvin. Haastoimme viime kauden mitalijoukkueen hyvin. Kokonaisuutena hyvä suoritus, Äijälä summasi.

Kuhnurien hyökkäyksessä 90-minuuttisen urakoinut Rafael olisi halunnut avauspelistä enemmän kuin pisteen.

– Kenttä oli huono, mutta muuten olosuhteet olivat ihan ok. Emme voi olla tyytyväisiä, kotimatsi ja piste. Meitä harmittaa vähän. Pelitapamme mukaan juoksemme pystyyn ja tuollaisella kentällä on vaikea hallita palloa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kun oli vielä vastatuuli. Yritämme parantaa kauden edetessä pikku hiljaa, Rafael pohti.

– Yritän tehdä paljon töitä joukkueen eteen. Se on tyylini. Tänään se ei vain riittänyt.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Suomen Cupissa KuPS:n. KTP puolestaan kohtaa tulevana viikonloppuna kuopiolaiset Veikkausliigan toisella kierroksella.

Matti Heikkilä