UEFA on päättänyt muuttaa Mestarien liigan lohkoarvontojen arvontakoreja, kertoo Fox Sports.

Kun aiemmin ykköskorin kahdeksan joukkuetta on valikoitunut UEFA:n seurajoukkueiden rankingpisteiden mukaan, ensi kaudesta lähtien ykköskorista löytyy kisan hallitseva voittaja sekä seitsemän parhaan sarjan mestaria.

Mikäli hallitseva Mestarien liigan voittaja on myös maansa mestari, nousee maarankingin kahdeksanneksi parhaan maan mestari ykköskoriin.

Tällä hetkellä seitsemän parasta maata UEFA:n rankingissa ovat Espanja, Englanti, Saksa, Italia, Portugali, Ranska ja Venäjä. Kahdeksas on Hollanti. UEFA:n ranking perustuu kunkin maan seurajoukkueiden viiden edellisen kauden esityksiin eurokentillä.

Tällä hetkellä kahdeksan parasta seuraa rankingissa ovat Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Atletico Madrid, Benfica, Schalke ja Porto. Nämä joukkueet olisivat päässeet lohkoarvonnoissa ykköskoriin vanhalla systeemillä, mikäli saavuttavat omasta maasta Mestarien liigaan oikeuttavan sijoituksen.

Tulevalla systeemillä esim. vain yksi espanjalaisseura ja yksi saksalaisseura voisi olla ykköskorissa. Kaksi seuraa samasta maasta voi nousta ykköskoriin vain, jos Mestarien liigan voittaja ei ole maansa mestari.

Esim. jos Barcelona voittaa La Ligan ja Real Madrid Mestarien liigan, molemmat ovat ykköskorissa. Jos Barcelona voittaa molemmat kilpailut, Real Madrid putoaa kakkoskoriin. Alemmat korit muodostetaan edelleen seurarankingin perusteella.