Watford hoiti leiviskänsä Brightonissa Englannin Championshipin viimeistä edellisellä kierroksella 2-0-voitolla. Sarjan kärkijoukkue pelasi ottelunsa jo päivällä ja matkasi kotiin Lontoon pohjoispuolelle hyvissä tunnelmissa, sillä nousu oli lähellä. Miten lähellä, sitä harva siinä vaiheessa uskoi.

Vielä viisi minuuttia ennen perinteisten iltapäiväotteluiden päättymistä näytti siltä, että kahdesta suorasta nousupaikasta taistelee viimeisellä kierroksella neljä joukkuetta. 86. minuutilla Rotherham kuitenkin tasoitti Norwichia vastaan ja 89. minuutilla Fulham iski voittomaalin Middlesbroughin verkkoon. Näin kaksi kilpailijaa putosi taistosta vajaassa viidessä minuutissa ja Watfordin nousu varmistui.

Watford oli vielä paluumatkalla Brightonista ja tunnelma joukkueen bussissa tulostietojen myötä nousi hillittömäksi.

– Tämä on uskomatonta. Olen todella, todella onnellinen pelaajieni puolesta, koko taustan puolesta, niiden ihmisten puolesta jotka tekevät töitä keittiössä ja kannattajiemme puolesta, Watfordin manageri Slavisa Jokanovic sanoi SkySportsille.

– Olen hiukan yllättynyt, sillä en uskonut tämän ratkeavan tänään. Championship on hullu sarja ja paljon voi tapahtua viimeisten viisiminuuttisten aikana, kuten nyt tapahtui.