Real Madridilla oli arpaonnea Mestarien liigan välierissä, kun se vältti kaksi muuta ennakkosuosikkia ja arvottiin Juventuksen pariksi. Lisäksi otteluparin ratkaiseva osa pelataan Madridissa, mikä on etu joukkueelle.

Juventus on toki yllätysvalmis, mutta ennalta ei niin kova kuin toiseen pariin arvotut Barcelona ja Bayern München. Real Madridin Carlo Ancelotti, italialaisluotsi, kunnioittaa Juventusta kovasti.

– Juventus on seura, jolla on legendaarinen historia ja se palaa välieriin 12 vuoden tauon jälkeen. HEidän kautensa on ollut erittäin hyvä ja he ovat käytännössä jo voittaneet Italian mestaruuden. Sen vuoksi he pystyvät keskittymään täysin Mestarien liigaan, Ancelotti kommentoi UEFA.com:Ssa.

– Me jatkamme kuitenkin luottavaisina unelmamme perässä, mikä on finaalipaikan saavuttaminen toista kertaa peräjälkeen. Meidän pitää olla ehdottomalla huipputasollamme voittaaksemme Juventuksen. Haluamme sen joukkueen kentälle, joka kaatoi Atleticon intohimolla.

Juventus on juhlinut kahdesti Euroopan parhaan seurajoukkueen titteliä: keväällä 1985 ja keväällä 1996. Joukkue on ollut viidesti finaalissa myös häviävänä osapuolena.

Ancelotti on itse menestynyt kotimaansa joukkueiden kanssa eurokilpailuissa niin pelaajana kuin valmentajanakin. Pelaajaurallaan hän voitti AC Milanin kanssa kahdesti Mestarien liigaa edeltäneen Eurooppa Cupin 1980-1990-luvun vaihteessa.

Valmentajana hän luotsasi AC Milanin kahteen Mestarien liigan voittoon vuosina 2003 ja 2007. Kolmas Mestarien liigan voitto valmentajan tuli viime keväänä Real Madridin kanssa.