SJK:ssa viime kaudella luottokeskikenttäpelaajiin kuulunut Marco Matrone kertoo joukkueensa olevan valmis alkavaan kauteen. Toista kauttaan Seinäjoella pelaavan 27-vuotiaan pelurin mukaan joukkueen on huomattavasti helpompi lähteä toiseen pääsarjakauteen, varsinkin kun ryhmä on ollut kasassa jo hyvissä ajoin.

– Viime kaudella meillä oli puolustuspeli hyvällä mallilla. Emme hirveästi päästäneet maaleja, mutta ehkä sitten hyökkäyspäässä emme onnistuneet tarpeeksi usein. Se on sellainen asia, johon olemme yrittäneet kiinnittää huomiota ja mielestäni talven aikana olemme onnistuneet siinä. Olemme tehneet enemmän maaleja ja hankimme hyökkäyspäähän vahvistuksia, Matrone sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Joukkueen keskikenttä oli jo viime kaudella vahva ja tälle kaudelle se vahvistui vain entisestään Mehmet Hetemajn ja Jussi Vasaran tulon myötä. Matrone on vahvistuksista vain iloinen, vaikka taistelu peliajasta tiukkenee entisestään.

– Meillä on tosi vahva keskikenttä. Pitkä kausi, joten on hyvä, että vaihtoehtoja riittää. Tänä vuonna myös europelit tuovat oman lisänsä, joten iso rinki on senkin suhteen vahvuus.

Matronea pidetään yhtenä Veikkausliigan kovaotteisimmista pelaajista. Nyt 183-senttinen vääntäjä saa rinnallensa keskikentän pohjalle toisen kovaotteisen pelaajan Mehmet ”Mehu” Hetemajn.

– On siellä muitakin rappaajia. Olen toki itsekin pystynyt kehittämään peliäni pallollisena. Noin hyvässä joukkueessa vaaditaan tiettyjä pelillisiä kykyjä, mutta totta kai se kovuus on vahvuuteni. Joskus olin ehkä vielä kovempi.

– Hetemaj on tosi hyvä ja hieno pelaaja. Kyllähän hän pelaa tosi kovaa, joten vaikea sanoa, kumpi pelaa kovempaa. Siinä mielessä olemme samantyyppisiä ja voimme ottaa oppia toisiltamme.

Matrone paljastaa, että vielä viime kaudella Hetemajn pelatessa Hongassa miehet ottivat peleissä rajusti yhteen ollessaan eri puolilla.

– Viime kausi meidän välillä oli hauska ja Mehu sanoikin, että hän on vihannut minua aina. Se viha on ollut molemmin puolista aina kentällä, mutta kentän ulkopuolella olemme tunteneet jo pitkään. Olemme tunteneet jo junnuista, sillä olemme samaa ikäluokkaa ja pääkaupunkiseudulta kotoisin, joten pitkä matka on tullut yhdessä kuljettua, mutta erikseen, Matrone naurahtaa muistellessaan menneitä taistoja.

Jesse Happonen