HJK ja FC Lahti tasasivat pisteet sunnuntaina 1-1 lopputuloksella.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas otti pisteen vastaan, mutta harmitteli johtoaseman menetystä. Avausmaalin iski brassivahvistus Leandro Motta ja tasoituksen teki Lahdesta HJK:hon viime kauden jälkeen vaihtanut Matti Klinga.

– Ennakkoon ajateltuna ”ihan OK”- tulos hallitsevaa Suomen mestaria vastaan vieraskentällä. Aina kun pääsee johtoasemaan niin sen menettäminen harmittaa. Siinä mielessä vähän kaksijakoiset tunnelmat. Tottakai, otetaan tämä piste ihan tyytyväisin mielin vastaan, Korkeakunnas sanoo tiedotteessa.

Korkeakunnaksen mukaan Lahti aloitti pelin huonosti, mutta pienten taktisten vaihdosten jälkeen peli asettui uomiinsa.

– Ensimmäisen 10-20 minuutin ajan hermoilun jälkeen muutimme vähän ryhmitystä ja pelaajien rooleja. Saatiin puolustamisemme järkevämmäksi. Siirryttiin 4-4-2 järjestelmään ja se toi selkeyttä. Tehtiin vähän epätyypillisiä virheitä pelinavaamisessakin. Kaivettiin verta nenässä ajoittain. Oli siinä hyviäkin jaksoja ja saatiin hyviä hyökkäyksi aikaiseksi, Korkeakunnas näkee.

Puolustajasta keskikenttämieheksi

Keskikentällä koko ottelun uurastanut Henri Toivomäki , 24, sai luotsilta kehuja otteistaan. Puolustajana tunnettu mies oli nostettu ryhmityksessä keskikentän keskustaan.

– Mielestäni hän on löytänyt ”uuden kevään” tuossa pelipaikalla ja on ehdotonta eliittiä tässä maassa pelipaikallaan. Jälleen huikea esitys! Tasaisen varma. Koko ajan pallollinen pelaaminen ja varmuus paranee, kun tulee lisää kokemusta, Korkeakunnas iloitsee.

– Todella tyytyväinen hänen panokseensa. Näen hänessä valtavan potentiaalin tuolla pelipaikalla, kun tuosta edelleen kehittyy.