Viime kauden päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu FC Lahden Henrik Moisander pelasi sunnuntaina ensimmäisen sarjapelinsä tällä kaudella.

Moisander vartioi ”Kuhnureiden” maalia sunnuntaina HJK:ta vastaan pelatussa ottelussa Helsingissä. Hän joutui jäämään sivuun viikkoa aiemmin pelatusta avausottelusta FC KTP:tä vastaan polvivamman takia.

Lahden sunnuntainen kamppailu HJK:ta vastaan päättyi avausottelun tavoin lukemiin 1-1. Moisander oli ennen kaikkea tyytyväinen siitä, että sai korkattua sarjakautensa omalta osaltaan. Myös piste tyydytti Huuhkajien maalivahtitalliin kuuluvaa torjujaa.

Aivan kylmiltään Moisander ei kuitenkaan hypännyt sarjapeliin. Hän oli maalissa viime viikon keskiviikkona, kun Lahti hävisi Kuopion Palloseuralle Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelussa maalein 1-2.

– Mikäs sen parempaa kun (pelata) Helsingissä HJK:ta vastaan, ainakin hyvin pääsi mukaan. Oli kyllä kiva pelata taas. Tästä on hyvä jatkaa, Moisander totesi SuomiFutis-sivustolle.

Moisander äänestettiin viime kauden päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. Miehen itsensä mukaan kyseinen titteli ei tuo minkäänlaisia paineita kuluvalle kaudelle. Tavoitteena on jatkaa pelaamista totuttuun tapaan: varmaotteisesti.

– Valittiinhan minut myös 2012. Yrittää vain tehdä päivittäisen työn hyvin. Uskon, että jos vain jaksan keskittyä ja panostaa niin pitäisi taas tulla hyvä kausi. Pitää vain nöyrästi tehdä töitä. Meillä on hyvä joukkue taas ja loistavia puolustajia edessä, siinä on kiva olla maalissa, Moisander kiitteli.

HJK:n ainokaisen sunnuntaina viimeisteli Moisanderin selän taakse keskikenttäpelaaja Matti Klinga, joka siirtyi Klubiin viiime kauden päätyttyä juuri FC Lahdesta.

– Aina harmittaa kun menee maaliin, ihan sama kuka sen tekee, Moisander nauroi.

Moisander ja FC Lahti ovat jälleen tositoimissa tänään torstaina, kun IFK Mariehamn vierailee Lahden Kisapuistossa. Ottelu alkaa klo 18.30.

Matti Heikkilä