HIFK järjestää jalkapallovarusteiden hyväntekeväisyyskeräyksen ensi maanantaina 25.5. pelattavassa HIFK-KuPS ottelussa.

Keräyksen kohteena ovat kenialaiset 7-16-vuotiaat pojat, jotka asuvat Nairobista noin 300 kilometriä luoteeseen sijaitsevassa Kapsabetin kaupungissa, Nandin läänissä.

Köyhässä Keniassa useimmilla perheillä ei ole varaa laittaa yhtään ylimääräistä rahaa lastensa harrastuksiin.

– Pelikenttänä on tasainen nurmikenttä, jota käytetään myös eläinten laiduntamiseen. Varusteita ei ole ja pelit pelataan avojaloin. Kaikilla ei ole edes yksiä kenkiä, puhumattakaan nappiksista, jalkapallovarusteiden hyväntekeväisyyskeräyksestä vastaava Marko Koivuneva kertoo.

Koivunevan mukaan Kapsabetin lapset haluaisivat kovasti pelata otteluita, mutta siihen ei ole riittäviä edellytyksiä.

– Pääsääntöisesti pojat pelaavat keskenään iltaisin, koulun jälkeen. Varat eivät riitä matkustamaan edes lyhyitäkään matkoja toisten joukkueiden luo,

Tarkoituksena on muodostaa Nandin lääniin sen neljälle alueelle omat joukkueet, Koivuneva kertoo.

– Unelmana on, että saamme kerättyä näille neljälle joukkueelle peliasut ja kengät, 25 kappaletta joukkuetta kohden.

Keräyksessä avustamassa on myös Kenian suurlähetystö.

HIFK Fotboll haastaa kaikki jalkapallon ystävät tuomaan maanantaina 25.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla pelattavaan HIFK-KuPS otteluun kaikki käyttökelpoiset jalkapallokengät, peliasut, suojat ja pallot. Pojat ovat iältään 7-16-vuotiaita, joten kaikkien ikäluokkien varusteille löytyy käyttöä.

Jalkapallovarusteet suositellaan tuotavan muovikasseissa ja varustekeräys suoritetaan pohjoispäädyn lipunmyyntipisteen läheisyydessä.

Lähde: HIFK:n tiedote