HJK otti rutiinivoiton VPS:sta 1-0-lukemin Sonera-stadionilla maanantaina. Joukkue teki ottelussa tarvittavan ja voitti ilman suurempia ongelmia Robin Lodin puskumaalilla. Helsinkiläisten laitahyökkääjä Erfan Zeneli oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Pelasimme hyvin ensimmäisen jakson ja toisen jakson alun maaliin asti, mutta sen jälkeen otimme ehkä vähän vastaan. Ei mitään isompia ongelmia, mutta he saivat vähän saumaa ja niin ei saisi käydä.

– 1-0 on hyvä voitto. Tällaisia on hyvä ottaa alkukaudesta, sillä nämä ovat tärkeitä kun lopussa katsotaan sarjataulukkoa, Zeneli sanoi SuomiFutis-sivustolle.

VPS vetäytyi alusta alkaen puolustusasemiin, joka hankaloitti HJK:n pelaamista.

– Tänään pelasimme aika hyvin pallollisesti. Välillä hyökkäsimme nopeammin ja välillä hitaammin. VPS:aa vastaan ei ollut kuitenkaan helppo pelata, koska he puolustivat koko joukkueella. Silloin pitää olla vain kärsivällinen.

HJK vaihtoi edellisen ottelunsa avauskokoonpanosta peräti seitsemän pelaajaa. 28-vuotiaan pelurin mukaan joillain pelaajilla saattaa ottaa aikansa päästä peliin mukaan.

– Kaikki olemme tuttuja toisillemme, mutta totta kai se vähän vaikuttaa. Se näkyy kun toiset ovat pelanneet enemmän ja toiset vähemmän. Heidän ei ole niin helppo tulla peliin mukaan, jotka ovat pelanneet vähemmän.

– Itse olen saanut pelata koko ajan ja hyvältä on tuntunut. Myös tehoja on tullut ja niitä olisi itse asiassa tänäänkin voinut tulla, mutta viimeiset syötöt vähän karkasivat, Zeneli sanoi.

Jesse Happonen