Helsingin IFK otti Veikkausliigahistoriansa ensimmäisen voiton perjantaina Turun Interin kustannuksella maalein 2-1 (1-0). Voittomaalin takoi lisäajalla toppari Pauli Kuusijärvi.

– Mulla ei ole tällä hetkellä mitään hajua miten se on mahdollista [että toppari nousee keskeltä voittomaalin tekoon]. Oliko mun tai jonkun muun virhe, en tiedä, aloittaa Inter-toppari Juuso Hämäläinen.

– Mutta tää peli muutenkin… eka puoliaka oli meiltä ihan täyttä paskaa, pettynyt Hämäläinen pamautti SuomiFutis-sivustolle pelin päätyttyä.

No eihän se tosiaan kovin vakuuttavaa ollut. Mikä omasta mielestäsi oli eniten pielessä?

– Ei haluttu palloa, liike puuttui molempiin suuntiin, ei voitettu kaksinkamppailuja, ei tuettu hyökkääjiä ja ehkä puolustajat tippuivat vähän liian alas. Täysin halutonta. Taitoa löytyy, mutta se on päästä kiinni. Ei me olla saatu tällä kaudella vielä hyvää koko 90-minuuttista.

Tauolla joukkuetta herätteli etenkin kokenut osasto Henri Lehtosen ja Mika Ojalan johdolla.

– Tauolla päätettiin, että prässätään koko joukkueena, ja hyvää yritystä ja paikkoja olikin. Ja eihän HIFK:lla ollut kuin kolme paikkaa koko pelissä. Olihan tuo vi**umainen lopetus, toteaa koko harjoituskauden mykoplasman kourissa viettänyt Hämäläinen.

Tappio oli Interille kauden ensimmäinen. HIFK:n vei ensimmäisellä puolikkaalla johtoon Eero Peltonen. Interin tasoituksen teki rankkaripilkulta komealla ”panenkalla” Mika Ojala.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant