Rovaniemen Palloseura ei ollut ennen sunnuntaita koskaan voittanut viittä Veikkausliigaottelua putkeen. Ennätys sinetöityi 2-1-lukemilla FC Lahdesta.

RoPS meni ottelussa johtoon puolen tunnin kohdalla Aleksandr Kokon maalilla. Kamppailu muutti luonnetta merkittävästi juuri ennen taukoa, kun rovaniemeläisten kapteeni Antti Okkonen repäisi läpiajoon karkaamassa olleen Mika Ääritalon nurin ja tuli ulosajetuksi suoralla punaisella kortilla.

RoPS virittäytyi tauon aikana puolustustunnelmiin ja onnistui vielä niittaamaan voittomaalin kotijoukkueen tasoituksen jälkeen. 2-1-lukemat otettiin RoPS-leirissä riemulla vastaan.

– Tämä oli todellakin taisteluvoitto. Välillä olimme pinteessä, sillä punainen kortti käänsi koko pakan nurin. Uskoimme kuitenkin tekemiseemme. Meillä on hyvä draivi päällä. Se auttoi meidät tähän tulokseen, oikeana puolustajana luutinut Ville Saxman totesi SuomiFutis.comille.

RoPS on Veikkausliigan historiassa voittanut neljä ottelua putkeen kahdesti vuosina 1996 ja 1990.

– Olemme nauraneet keskenämme, että muistamme tuskin kahta voittoa peräkkäin. Kaikki on vain loksahtanut kohdilleen. Äijät taistelevat toistensa puolesta. Kentät ovat vielä niin huonossa kunnossa, että kyse on taistelusta ja asenteesta. Olemme siinä helvetin hyviä.

RoPS siirtyi Lahdesta Vierumäelle, missä joukkue majailee ja harjoittelee kaksi päivää. Seuraava peli on luvassa Maarianhaminassa IFK:ta vastaan keskiviikkona.

– Maarianhaminan reissut ovat aina mukavia ja ottelutapahtumat hienoja. Heidän kenttänsä on pieni. Se sopii meille, pääsemme taas taistelemaan, Saxman päätti.