Argentiina ja Kolumbia kohtasivat Copa American välierissä perjantai-iltana paikallista aikaa. Ottelu oli 120 minuutin jälkeen 0-0-tilanteessa ja edettiin rangaistuspotkuihin.

Jos ajatellaan vanhoja stereotypioita hyökkäävästä eteläamerikkalaisesta jalkapallosta, saattaa maaliton tulos tuntua melkoiselta erikoisuudelta. Näissä kisoissa sekä Kolumbia että Argentiina ovat kuitenkin molemmat pelanneet varsin vähämaalisia pelejä. Ennen puolivälierää Argentiinalla oli neljä maalia ja Kolumbialla vain yksi maali tehtynä turnauksessa.

Carlos Tevez aloitti ottelun vaihtopenkillä. Kesken ottelun, toisen puoliajan alussa, Tevez pääsi kuitenkin otsikoihin, kun Boca Juniors ilmoitti hankkineensa hyökkääjän takaisin seuraan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Tevez juoksi lopulta kentälle 73. minuutilla Sergio Agueron tilalle. Ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun. Kolumbialaiskärki Luis Murielin epäonnistuttua Argentiinalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu viidennellä vetäjällä.

Pallon taakse ei kuitenkaan asettunut kärkipelaaja Tevez, vaan keskikentän Lucas Biglia. Valmentaja Gerardo Martino kertoi ottelun jälkeen, että ”Carlitosin” neljän vuoden takaisella rankkariepäonnistumisella Copa American puolivälierissä oli merkitystä.

– Jalkapallo on tällaista joskus. En laittanut häntä laukomaan viiteen ensimmäiseen rangaistuspotkuun, koska hän epäonnistui viimeksi Copa Americassa, kertoi Martino ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Biglia epäonnistui rangaistuspotkussaan, ja kisa jatkui. Sekä Argentiinan että Kolumbian kuudennet laukojat epäonnistuivat. Seuraavaksi Kolumbian Jeison Murillo pisti pallon kauas yli katsomoon ja jäi tuijottelemaan syyttävästi rangaistuspistettä.

Carlos Tevez asteli vetämään, laittoi pallon varmasti vasempaan kulmaan ja tuuletti varsin eleettömästi Argentiinan välieräpaikkaa.

Argentiina kohtaa ensi tiistain välierässä voittajan tänään lauantaina pelattavasta ottelusta Brasilia-Paraguay.

Lähde: Goal.com