Englanti kaatoi vieraissa Slovenian 3-2-lukemin vaihderikkaassa ottelussa.

Slovenia, jolla ei juurikaan ollut avausjaksolla tilanteita, meni ennen taukoa johtoon 36-vuotiaan Japanin liigassa pelaavan Milivoje Novakovicin maalilla.

Konkarikärki teki oikea-aikaisen pystyjuoksun ja karkasi epäonnistuneen paitsioansan tehneiltä Valioliigan suurseurojen toppareilta Gary Cahillilta ja Chris Smallingilta. Oivan läpisyötön antoi Fiorentinassa pelaava Josip Ilicic.

Wilshere teki Englannin kaksi ensimmäistä

Englanti tuli tasoihin 57. minuutilla, kun pallo ajautui Englannin painostaessa rankkarialueen rajalla päivystäneelle Wilsherelle. Hän ampui sivuttaisliikkeessä olleen pallon upeasti yläkulmaan.

Vain minuutteja myöhemmin Englannin Wayne Rooneylla oli parikin huippupaikkaa perä perään, mutta ManU-hyökkääjän yritykset menivät yli maalista.

Hieman myöhemmin Wilshere ampui ensimmäistäkin upeamman vedon 20 metristä samaan yläkulmaan vartti ennen loppua. Maalit olivat pelaajan ensimmäiset Englannin paidassa liki 30 otteluun.

Slovenia lähellä tasapeliä

Slovenia ei luovuttanut ja näytti ottavan tasapelipisteen, kun Necj Pecnik puski puolustajan estelyistä huolimatta pallon Englannin verkkoon 84. minuutilla ja tilanne oli 2-2.

Englannin pelastajaksi nousi kuitenkin Wayne Rooney, joka karkasi puolustajilta maalintekoon pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ja Englanti pääsi juhlimaan 3-2-voittoa.

Englannille voitto oli jo kuudes yhtä moneen otteluun EM-karsinnoissa.