Joni Kauko on innoissaan päästessään pelaamaan vanhalle kotistadionilleen, kun Suomi kohtaa Viron ystävyysottelussa Veritaksella tiistaina Turussa. Kauko pelasi kaudet 2008-2013 FC Interin paidassa, joten katsomossa tulee olemaan varmasti monia tuttuja.

– Viro-matsi on kiva päästä Turkuun pelaamaan, koska siellä ei kauhean usein tällaisia matseja ole. Kaikki tietävät tällä hetkellä, mitkä ovat panokset näissä peleissä. Se pistää yrittämään kovempaa, Kauko kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Perhe tulee katsomaan ja aika moni kaveri on soitellut, josko saisin vähän lippuja hommattua. Se boostaa omaa peliäni tietenkin. He ovat nähneet Inter-aikojen pelejäni, mutta tämä maajoukkue on vähän isompi juttu. Toivottavasti saan minuutteja, jotta pääsen näyttämään, 24-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo.

Kauko ei lähde aliarvioimaan Viroa, mutta pitää Suomea selvänä suosikkina. Fokus ei ole karannut vielä elintärkeään EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan.

– Virolla on muutamia hyviä yksilöitä, mutta kyllä meidän pitäisi heidät omalla hyvällä pelillä voittaa. Se on selvä homma. Meillä on kovempi jengi materiaaliltaan ja tuloksiltaan kaikin puolin.

– Lähdemme peli kerrallaan ja ensin keskitymme Viro-peliin ihan selvästi. Jos mietimme vain Unkari-peliä, niin Viro-peli menee ihan pipariksi.

Huuhkajilta puuttuu keskikentältä Alexander Ring loukkaantumisen vuoksi, joten olisiko siinä Kaukon mahdollisuus astua parrasvaloihin ja täyttää aukko kokoonpanosta?

– Frankfurtissa pelasimme muutaman pelin samanlaisella taktiikalla kuin Huuhkajat ja pelasin juuri sitä vasenta puolta keskikentällä, missä Alexikin. Pelit sujuivat hyvin. Toivon, että saisin näyttöpaikan, sillä uskon pärjääväni.

Kauko on jutellut valmentaja Mixu Paatelaisen kanssa, mitä häneltä kentällä toivotaan enemmän.

– Tyylini on aina ollut semmoinen puolustusvoittoinen pallonriistäjä. Kentällä pitäisi olla kuitenkin vielä pallollisempi ja uskaltaa antaa syöttöjä eteenpäin ja tehdä keskellä sitä peliä, mitä me haemme, yhä EM-kisapaikkaan vakaasti uskova Kauko kertoo.

Jesse Happonen