FC Interissä vuosikaudet pelanneen Joni Kaukon paluu Turkuun ja Veritakselle ei ollut niin säkenöivä kuin mies itse varmasti toivoi, sillä Viro nappasi 2-0-voiton Huuhkajista. Suomi oli varsin aseeton ja jäi ilman selkeitä maalipaikkoja pallonhallinnasta huolimatta.

24-vuotias keskikentän taistelija oli mieli maassa ottelun jälkeen.

– Pelimme oli juuri sitä mitä ennenkin. Pidimme palloa, mutta vastustaja rokottaa virheistä. Nyt kynnämme aika syvällä. Meidän pitää pystyä nollaamaan tämä yksinkertaisesti ja keskittyä täysin seuraavaan peliin.

Ennen ottelua Kauko kertoi haluavansa antaa näyttöjä päävalmentaja Mixu Paatelaiselle peliajan toivossa, varsinkin kun Alexander Ring on poissa kokoonpanosta samoilta pelipaikoilta.

– Mielestäni pelasin hyvin varsinkin puolustussuuntaan. Voitin aika paljon palloja siinä keskialueella. Pelinrakenteluun en niin hirveästi osallistunut, mutta se oli alun perin suunniteltukin niin, että jätän sen muiden keskikenttäpelaajien hommaksi. Onnistuin omassa hommassani ihan hyvin, turkulainen arvioi.

Lauantaina Suomella on edessään pakkovoitto Unkarista Helsingin Olympiastadionilla.

– Nyt pitää pääkopan pysyä kasassa ja miettiä, pitääkö meidän tehdä jotain uusiksi. Hengen pitää pysyä hyvänä ja meidän pitää keskustella asioista, Kauko sanoo.

Jesse Happonen, Turku

SuomiFutis-sivusto arvioi Huuhkaja-pelaajat tutusti henkilökohtaisin arvosanoin Viro-ottelusta. Pääset katsomaan arvosanoja tästä.