Huuhkajissa yksi ajanjakso päättyi viikonloppuna, kun tappiokierteeseen joutuneen joukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen lähetettiin kilometritehtaalle.

Nyt joukkueen hyökkääjä kuuluva Riku Riski paljasti, että ilmapiiri pukukopissa oli muuttunut merkittävästi tappioiden myötä ja hänen näkemyksensä mukaan Mixun vahvuudet eivät päässeet enää esiin.

– Tunnen Mixun jo useamman vuoden ajalta ja saatan toistaa itseäni, mutta ominaisuuksiltaan pidän Mixua edelleenkin erinomaisena valmentajana etenkin yksilöiden kanssa. Mixu toi kovan draivin ja vaatimustason, mutta karsintojen loppua kohden pelaajien ja valmentajan kontakti muuttui, Riski kommentoi pelaajatallinsa OrsaSportin kotisivuilla.

– En voi puhua Mixun puolesta, mutta viereistä seuranneena tämä hänen loistava taitonsa jäi varjoon loppua kohti ja tilalle astui epävarmuus, jonkinlainen väkisin vääntäminen kaiken tekemisen kanssa. Positiivisuus ja usko omaan tekemiseen oli tämän joukkueen valtti alusta lähtien.

Pelaajien taso riittävä parempaan menestykseen

Riskin mukaan jo yksistään pelaajamateriaalin tason olisi pitänyt riittää parempaan menestykseen.

– Minusta joukkueemme on Eremenkon johdolla täynnä hyviä yksilöitä ja osoitimme monta kertaa pystyvämme pelaamaan myös joukkueena hyvin, mutta tuntuu, että usko omaan tekemiseen hupeni koko ajan loppua kohti.

Riskin mukaan ns. helppo lohko koitui osin joukkueen kohtaloksi, kun Huuhkajat eivät pystyneet käsittelemään odotuksia kisapaikasta.

– Täytyy miettiä myös missä asetelmissa olimme maajoukkueen kanssa kanssa näiden karsintojen alussa. Olimme pelanneet varsinkin tuloksellisesti todella hyvin, mutta pelasimme parhaat pelimme vastustajia vastaan, jotka olivat meitä ennakkoon selvästi parempia.