FC Barcelona aikoo tehdä espanjalaisen Sport-lehden mukaan 90 miljoonan euron tarjouksen saadakseen Paul Pogban riveihinsä.

Barca on miettinyt useamman kuukauden vaihtoehtojaan, ja katalonialaisseura on nyt valmis tekemään liikkeen. Barca aikoo tehdä virallisen tarjouksen Juventuksen nuoresta keskikenttämiehestä, ja urheilujohtaja Albert Soler aikoo matkustaa Torinoon tämä ehdotelma mukanaan.

Viesti on selvä: takaisin ei ole tulemista ilman sopimusta.

Tarjous on 80 miljoonaa euroa pitäen sisällään myös kymmenen miljoonan euron edestä erilaisia lisätuloja. Juventus ei ole koskaan tehnyt moista kauppaa. Sopimus myös mahdollistaisi sen, että Pogba saisi viettää vielä yhden kauden Juventuksen riveissä.

Siirto nähtäisiin siis vasta vuonna 2016. Barcalla on rekrytointikielto, joka purkautuu vasta ensi vuoden tammikuussa. Siksi siirtoon on rakennettu tällainen sivupolku.

Aivan selvä siirto ei silti ole. Pogban agentti Mino Raiola on pyytänyt suojatilleen peräti 12 miljoonan euron vuosipalkkaa, mihin Barcassa ei suostuta. Tämä summa rikkoisi pahasti Barcan palkkahierarkian ja saattaisi aiheuttaa ongelmia pukukopissa.

Yhtä kaikki Barcassa uskotaan diilin läpimenoon. Pogbaa uskotaan houkuttelevan esimerkiksi pelaaminen yhdessä Lionel Messin kanssa. Niinpä Pogba suostunee hiukan pienempään korvaukseen, vaikka voisi saada suuremman palkan muualta.